Vélem-én

2011.05.24. 06:57

Kaláccsal patkány is

Elképzeltem, ahogy megeszi a zacskót, utána lenyeli a kólás dobozt, végül elropogtatja a cigarettacsikket. Nem önszántából, hanem a közreműködésemmel.

Varga Andrea

A megvalósulás viszont elmaradt, egyrészt kétszer akkora férfi volt, mint én, másrészt nem kenyerem az erőszak. Pedig aki először a chips-es zacskót hajítja ki az autóablakból, pár kilométerrel később a kólásdobozt, végül a cigivéget, nem hiszem, hogy simogató rábeszélésre tudatosítaná magában, hogy a földdel együtt fuldoklunk már a szeméttől.

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban szándékosan nem tesznek ki szemetesedényeket a tanösvények mellé, inkább figyelmeztetnek a kuka ürítéssel járó nehézségekre, és próbálják meggyőzni a kirándulót, hogy üres üvege belefér a hátizsákba, amit a települési, könnyen megközelíthető gyűjtőhelyen (esetleg otthon szelektíven ) is kidobhat.Ha a múlt hétvégi országos szemétszedési akciót nézzük ( 1500 helyszínen 160 ezer ember), remélhetjük, hogy csak erősödik a vágy a tiszta környezetre, és a "rendes ember nem szemetel, a többinek meg tilos"- virtuális tábla második fele egyszer okafogyottá válik.

Nagy-Britanniában kondították a vészharangot: a rengeteg háztartási hulladék miatt 80 millió patkány jut 60 millió lakosra. Nálunk biztosan kevesebb, hiszen a patkány válogatós, és itthon most kevés a kalács. Tudathasadás: társadalmi énem szomjazza a dagadt patkányokat, a környezettudatos örül, hogy nem a briteknél él. Ha beleszólhatnék, inkább legyen kalácsunk, az utca meg úgyis pont annyira tiszta, amennyire nem szemetelünk ...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!