Vélem-én

2011.10.28. 07:32

Hideg mindennapok

Oh, egy szomorú évtized. Enélkül a magyar szinte félkarú óriás lenne, egy fejetlen cerberus.

Balassa Tamás

Lassan érdemes lesz a fényevéssel, távgyógyászattal vagy más piacképes okkultizmussal próbálkozni, esetleg szellemi javakat kínáló szekta után nézni, mert az anyagiakban sovány jövő elé nézünk. Ezúttal egy csütörtöki közgazdasági konferencia adott alkalmat (ha a való világnak akár csak a felületes fürkészése nem volna elég) e megvilágosodáshoz: nagy a baj. Jaksity extőzsdeelnök mondta: borúlátó forgatókönyv esetén szomorú évtized köszönt Magyarországra.

Oh, egy szomorú évtized. Enélkül a magyar szinte félkarú óriás lenne, egy fejetlen cerberus. Oly régóta toljuk magunk előtt a fejlett Európától való távolságunkat, hogy e mihez tartás nélkül el is szédülnénk talán. Szomorú évtized jöhet tehát, s ennek a rossz gazdaságpolitika az oka. Ezt már egy másik extőzsdeelnök, Szalay-Berzeviczy mondta Az estében.

Az extőzsdeelnökökre figyelnünk kell, ők benne ültek abban a gigantikus levegőkompresszorban, ami ebben a lökött világban a semmit felpumpálta valamivé. A gazdaság és a politika összefonódására mi sem jobb bizonyíték, minthogy az utóbbiban is elképesztő ügyességgel fújják a semmit.Ügyet sem vet minderre azonban a valóság, ahol valóságos fát hasogatnak valóságos kályhákba valóságos emberek. Valóságos hidegben fáznak a diákok, és valóságos intézményfenntartók számolják a napokat: nehogy idő előtt kapcsoljon az E.ON. Az utcák valósággal kihaltak, az emberek a menés tehetsége híján otthonukban extőzsdeelnököt hallgatnak. Aki szerint kicsi a kormány mozgástere, hogy jó gazdaságpolitikát csináljon.
Helyben vagyunk. Legalább tudja a kormány, hol kormányoz. És még beleszédülne a nagy mozgástérbe.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!