Vélem-én

2011.12.31. 07:45

Jobb híreket kívánok!

2011 január elsején arra gondoltam: idén jobb világot csinálunk; a kormány és a parlament, a megyei önkormányzat és a települések vezetői, az intézmények és a civilek, a szülők.

Czene Attila

Azzal a reménnyel keltem föl, hogy sok jó hírt közölhet majd az év során a Somogyi Hírlap, a Sonline. Arról, hogy ha örökölt nehézségekkel terhelten is, de épül Magyarország. S hogy nyugodtabbak, bizakodóbbak, jobbkedvűek az emberek. Nem így lett.A gondért mindig az felel inkább, akinek nagyobb a hatásköre; gyermek-szülő esetében a szülő, polgár-állam viszonylatában az állam. Amely sok más mellett jogszabályokat alkottat, adókat vet ki, taníttat, gyógyíttat, s amilyen színvonalon teszi ezt, úgy élünk. Most nem jól él az emberek nagyobb része Magyarországon, s ennek oka nem csak a világgazdaság és az eurozóna válsága.

A szüleim azt mondták, még gyermekkoromban: ha bajt érzékelsz, először mindig magadban keresd a hibát! Szerintem minél nagyobb hatalom van valaki kezében, annál inkább így kell tennie.

Ma van az év utolsó napja. Mit mást kívánhatnék Olvasóinknak, mint szebb évet, és jobb híreket. A kormánypárti ígéretek szerint nem lehet ezzel baj; ahogyan megyünk előre az időben, egyre több okunk lesz majd az örömre. Például 2020-ban már meglesz az egymillió munkahely! Addig is állami iskolákban, hittant-erkölcsöt tanulva válhatnak igazabb magyarrá a gyermekek, s például a megyei önkormányzatnak nem adóssága lesz, hanem fejlesztésekre szétosztható pénze.

Annyit azért ehhez hozzáfűznék: szakmánk szabályai szerint hírként az újságba csak az való, ami már megtörtént...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!