Vélem-én

2012.02.10. 07:40

Kivéve Chuck Norrist

Megihlette a Balatonba szakadt terepjárók története a viccszerzőket, de egy szempont még nem látott napvilágot: kinek állhatott érdekében a jégremenetel Schmitt Pálon és Vígh Andráson kívül?

Balassa Tamás

A köztársasági elnök plágiumügye és az Operaházi megmozdulásról tömeg nélkül tudósító televíziós eddig ellenfél nélkül vezette a kreátorok kezét, kivéve Chuck Norrist, aki saját meglepetésére is egy világot tematizál mostanában. Az államfő sajtófigyelői a Pálgiumtól a Schmitt Copy Centerig küzdöttek az érdek nélkül tréfás emberek vitriollójával, míg a kiküldött tudósító mögé bemontírozták már az egyetemes történelmet, egészen a hóhelyzet miatt földre kényszerült Malévig.Az ablakig elsüllyedt Hummerek pancsersége napján lélegezhetett föl Schmitt és Vígh, s végre ők egybe forrhatnak a nevető nemzettel. Megalkottatott már a balatoni Hummer-sétány, a búvár Hummer légzőpipával, és a poén a vízen járással, amit Jézus jégen és Hummerrel sosem próbált.

Tanulni mindenből lehet, s ez nem csak a háromtonnás terepjárók és a fizika törvényének tengelyakasztására vonatkozik. Ez már most reklámérték, vállalkozó szellemek talán már a balatoni víz alatti Hummerozás SZJ-számát keresik a NAV-nál. Tanulság lehet az államfőnek és a riporternek is, hogy a beszakadás nem jutott előbb eszükbe. Addig nem érdemes elmenni, hogy minden „jégremenés” mögött közéleti érdeket keressünk (országértékelés előtti napon akár Bajnai Gordon is ülhetett volna a volánnál), de az összeesküvés-elméleteket bízzuk inkább az emberek humorérzékére.

Miért? Hámer (copy right Magyarország) az megbízhatóan pártatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!