Vélem-én

2012.02.21. 20:07

Neveljünk, hogy túléljük

Egy olyan kis klubnak, mint a Rákóczi, csakis így lehet esélye a túlélésre: felnevelni, majd eladni, minél nagyobb haszonnal.

Fenyő Gábor

Bár az NB I tavaszi rajtja csak márciusban lesz, a Kaposvári Rákóczi FC már ma tétmeccsen lép pályára; a Ligakupa keretében a Lombard FC Pápát fogadják a Cseri úti műfüves pályán 13 órakor (visszavágó március 7-én, a tét pedig a négy közé jutás).

Ez a csapat akár az Afrika Kupában is indulhatna – jegyezte meg kollégám a hír hallatán, miszerint újabb labdarúgó érkezik a zöld-fehérekhez a fekete kontinensről. Tegyük hozzá, hogy egy kisebb szerb (szabad)csapatra is jók lennénk, de akad még két szlovák, s egy-egy brazil, horvát és bosnyák légiós is a játékoskeretben.

A Rákóczi mindig is híres-nevezetes volt az utánpótlás-neveléséről. Most is akadnak kaposváriak a keretben, ha nem is olyan mértékben, mint a korábbi években. Mindettől függetlenül érdemes erre támaszkodni – lásd legutóbb a Kulcsár (nem Attila, hanem Kornél) féle sztorit – még akkor is, ha némileg macerás a dolog, főhősünk pedig nem a saját hazájában válik profétává.

Egy olyan kis klubnak, mint a Rákóczi, csakis így lehet esélye a túlélésre: felnevelni, majd eladni (minél nagyobb haszonnal). Ha pedig jönnek a gólok és a sikerek, a szurkolókat a legkevésbé foglalkoztatja, hogy saját nevelésű játékos vagy pedig távoli kontinensről érkezett labdarúgó feszít zöld-fehérben.Az mindenesetre dicséretes, hogy a téli felkészülési meccseket veretlenül vitte végig a zöld-fehér armada: hat győzelem mellett két döntetlen a mérleg. Az igazi az lenne, ha a folytatás is – immár élesben – hasonlóan alakulna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!