Vélem-én

2012.03.02. 13:32

Hard kor: szex a tervhivatalban

Ha valaki önmagával éli a nemi életét, az sem helyes? Hiánycikk lesz az óvszer és a fogamzásgátló tabletta? Tilos lesz az abortusz? És mit takargatnak ily gátlástalanul?

Kaposvári Szerpentina

Ülök itthon, egy zselici falucskában, három házasság után, boldog párkapcsolatban. A házasság gondolata továbbra is bennem motoszkál, és bár hivatalosan nem kötöttek össze minket, én mégis férjemnek hívom a Szerelmemet, akivel élek. Évtizedek alatt szoktam csak meg önmagamat, hiszen a környezetem mindig is elítélte rendhagyó életfelfogásomat, így sokáig el tudták hitetni velem, hogy nem jó az, ahogy én gondolom, ahogy én csinálom. Mára már túl sok bizonyítékot gyűjtöttem ennek ellenkezőjére.

Tehát, ülök itthon betegen és átfutom a híreket. Nyugodt és békés állampolgár vagyok, pedig, mint vállalkozó, dupla járulékot fizetek és az ebadót is feladtam már a postán. A kommunális adó a duplájára nőtt és csak kéthetente viszik a szemetet, de én higgadt vagyok, mert hiszek abban, hogy ha a család a béke kicsiny szigete, melyet az én hangulatom eredendően meghatároz, akkor nem tehetek mást. Betegségemmel járó fájdalmaimat tűröm, nem panaszkodom. Csak a megszokott dolgokat látom a hírportálokon, ezért gyorsan átfutom a politikai acsarkodásokat, a többmilliós sikkasztásokat.
Elbújtam a világ gonoszsága és a politika igazságtalan rendelkezései elől ebbe a parányi falucskába, hogy békében felneveljem a gyermekemet és ő a vészidőkben is úgy térhessen haza, hogy erősebb legyen benne az összetartozás és a szeretet élménye, mint a külvilág feszítő, széthúzó szándéka. Azt gondoltam, ha szegény is az ország, ami a hazám, olyan idők ebben a demokráciában nem jönnek, amikor a politika beszivárog a családok magánéletébe, meggyalázva azzal a benne élők emberi méltóságát.

Keserűen olvastam az eljövendő, új idők előfutárait, kik egy bizottságba tömörítve adtak hangot annak az általuk alkotott irányzatnak, mely szerint nem kívánatos immáron a nemi aktust házasságon kívül gyakorolni.

Több kérdés merült fel bennem.
Ha valaki önmagával ( külcsszavak: szingli, vibrátor, magányos felnőtt férfi, kigyúratlan, szegény, kézimunka...stb) éli a nemi életét az sem helyes?
Ha az élettársi közösséget nem ismerik majd el, akkor ez azt jelenti, hogy harminc év együttélés után ha az egyik fél meghal, a párjának örökösödési adót kell fizetni?
Hiánycikk lesz az óvszer és a fogamzásgátló tabletták? Tilos lesz az abortusz?
Havonta beterelik a nőket kötelező terhesség vizsgálatra (amire már volt példa Európában, hogy népességnövekedést érjenek el, de csak a tiltott abortuszok és az ezzel járó halálozási arány nőtt), nehogy eltitkolják a terhességüket?
Megkövezik a melegeket?

Vagy csupán elterelő hadművelet ez az egész és amíg ezen gondolkodunk, csődbe megy a BKV és minden egyéb videki tömegközlekedés, az üzemanyag ára duplájára nő és senki nem veszi majd észre? Vagy ezzel az egyébként egyértelműen ortodox vallási eszményképpel takarnak el egy szimplán szélsőséges politikai evulúcióelméletetet? Sértve minden tisztes hívőt, akik az elfogadás és szeretet zászlaja alatt lépdelnek modern világunk bizonytalan sikátoraiban. Ősibb-, újabb-, nagyobb-, igazabb magyar gyermekek születését várják  szigorúan szabályozott és elfogadott módon?

Talán megunták a politikusok, hogy tizenkét éves lányok szülnek, akik a felmérések szerint előbb kerülnek orális viszonyba egy férfi nemi szervvel, mint ahogyan szerelemből megcsókolnák egymást? S nekik GYES-t és családi pótlékot fizetniük muszáj? S ha ez igaz, akkor tíz éves korhatára lesz a házzasságkötésnek?
Van olyan ember, csoport, politikus, aki azt gondolja, gazdasági megfontolás és propaganda nélkül, hogy ez volna a megoldás?

Hogy elkerüljem az általánosítás hibáját, így élek a magam példájával.
Amíg a sok-sok lány már felnőtt férfiakkal táncikált a diszkókban, az én lányom itthon sírdogált, hogy ő nem mehet, amikor kifestette a körmét és miniszoknyát vett magassarkúval, átöltöztettem, amikor nem vettem meg a márkás cuccokat csak azért, mert a többiek attól voltak menők, ő toporzékolt, amikor nem vigyázott a holmijára, azért ment tönkre, a kevés kis zsebpénzéből magának kellett megvennie, és őrjöngött. Amikor hazaér, mindig átbeszéljük a napot, azt ahogy ő gondolja és azt ahogy én.
Lépésről- lépésre, nem csak mindkettőnk, de az egész család kemény munkája volt.
Most múlt tizennyolc, az első barátjával néhány hónapja járnak együtt. A múlt héten moziba mentünk, ők pedig nálunk voltak. Mire hazaértünk azt láttuk, hogy hangosan ordibálnak egy társasjáték felett, ahol fontos, hogy minél rövidebb idő alatt mondjunk ki egy szót, ezért az ember hajlamos elveszíteni az önkontrollját és túl akarja kiabálni a másikat. Játszottak. Nevettek. Szeretik egymást. Egyikük sem feküdt le még senkivel és ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen vallásúak és hogy mik az aktuális politikai elvárások.
Egyszerűen így, ilyen családban nőttek fel, szeretetben.
És ők a különcök. Sajnos.
Érzékletes példa a tegnapi beszélgetésünk, ami kellően megvilágítja, miről is van itt szó:

- Azért néha jó lenne, ha olyan lennél, mint a legtöbb szülő.
- Miért, milyen a legtöbb szülő?
- Hááát....Hazamennek, szia, szia, felmennek a szobájukba, egész délután lógnak az interneten, vagy benn maradnak a városban és ott lógnak, aztán lemennek, esznek egyedül valamit, amit felvihetnek a szobájukba, nem úgy, mint én, aztán este megint szia, szia, és kész. Ennyi a családi életük.
Én persze nevettem és ő is, mert imádunk beszélgetni, és ahhoz, hogy a homeosztázisunk rendben legyen legalább százötven ezer szót kell kiejtenünk egy nap.
A nemzetünk jövője valójában a családok kezében van, nem pedig a politikusokéban, ezt mindenkinek meg kellene érteni mielőbb, a szülőknek és a politikusoknak is.
De akkor kire lehet majd tolni a felelősséget?....

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!