Vélem-én

2012.05.21. 07:24

Kaszára, polgármester!

Ha egyszer a közfoglalkoztatás valóban minden korábbit meghaladó mértékben dúl, akkor valahol nagyon serénykedhetnek, de ez nyilván nem a Balaton környéke.

Fónai Imre

Az idén először berregett fel mifelénk a fűkaszájuk a múlt héten. No, nem a közmunkásoké, hanem az önkormányzat által alkalmazott közterület-fenntartó brigád embereié. Közmunkást én még ebben az évben nem láttam a környékünkön, holott máskor május közepéig már kétszer-háromszor is fölvonultak neonzöld mellénykéjükben.

Hol vannak a közmunkások? Ezt kérdik a balatoni polgármesterek, magam a vízügynek (többek között az illegális stégek, bejárók bontásához) ígért közmunkáshad felől érdeklődtem illetékes helyen, de válaszra se méltattak. Gyanús ez, nagyon. Ha egyszer a közfoglalkoztatás valóban minden korábbit meghaladó mértékben dúl az országban, hovatovább lassan maga a „munkahelyteremtés” is kimerül ebben a formában, akkor valahol nagyon serénykedhetnek, de ez nyilván nem a Balaton környéke.

Csak nem arról van szó, hogy a Balaton-régió megint háttérbe szorult a döntéshozóknál? Az idén nincs vasúttisztasági program sem; egy éve még tucatnyi fotós előtt söprögetett egy szál vasúti közmunkás a balatonföldvári állomásra összetrombitált sajtótájékoztatón. Egynyaras csodabogarunk most vajon hol söpröget? Készül az ócsai szociális lakótelepre, meg a stadionépítésekre?Magunkra hagytak bennünket, mondja a balatonszemesi polgármester. S embereket vesz föl önkormányzati alkalmazásba, mert a turistákat nem lehet bokáig érő füvű parkokkal, útmentével fogadni. Kőröshegyi kollégája szerint „eljutunk oda, hogy a polgármester maga hányja el a havat”. Az önkormányzatok jövőjét, főleg a kisebbekét elnézve, rá fognak érni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!