Vélem-én

2012.06.15. 07:42

Gajra menet

Legyinthetnénk is akár, miért is kellene a nemzet minden atomjának normálisnak lennie. A magyarság, de az emberség sem kötött felvételihez.

Balassa Tamás

Ander Balázs jobbikos megyei képviselő azért nem szavazta meg Áder János szélsőségeseket elítélő kiállásának támogatását, mert: cigánybűnözés. Karvalytőke, liberalizmus. A barcsi tanárember elítéli az idős emberek bántalmazását, de a 90 éves zsidó főrabbi megtámadásának elítélését nem állt módjában támogatni, mert 88 éves időseket erőszakolnak meg, rabolnak ki, vernek agyon. Ander Balázs itt a cigányokra gondolt, ez a kurucinfós szövegezésből félreérthetetlenül tudható.
Nem állt ki egy zsidó emberért, mert a cigányok bűnöznek.

Ander antiszemitának tűnő bőszületét hizlalja az antiszemitizmus elleni kiállás. Dráma ez valóban. A megoldás nehézkes: ha mindenki idegengyűlölő volna, logikailag ő akkor lépne be az SZDSZ-be.

Legyinthetnénk is akár, miért is kellene a nemzet minden atomjának normálisnak lennie. A magyarság, de az emberség sem kötött felvételihez. De a legyintések országában már sok évtized ment gajra a lenge továbblendülések miatt. (Jelzem: a gaj, gajdesz jiddis szó, és halált, enyészetet jelent.)



Andernek egyébként, és ez a szélsőségek veszélye, némelykor igaza van, például amikor a magyarellenes nyelvtörvény hatásait ostorozza. Mégis el kell jutni odáig, hogy a szlovákokat és a románokat is tudjuk szeretni azért, amiért szerethetők. Minden szlovák ugye nem lehet bűnös? Istenuccse, én első jobbikosként Ander Balázst is igyekszem majd megkedvelni, de ma úgy tűnik, előbb lesz ő SZDSZ-tag. Nem adom föl. Egy az ország, ha sok is a darabja.
Focidrukkereknek Eb-feladat: egy meccset végig drukkolni az ádáz ellenfélnek. Borzalom tudom, de ez az első lecke.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!