Vélem-én

2012.10.19. 06:34

Körút a pokolba

Valahogy félelmetesen ismerős ez a nagy menetelgetés, a zűrzavar kiáltása, ahol rendteremtés csak egyetlen igaz út meglépésével lesz elérhető.

Szűcs Tibor

 Ahol egyetlen népcsoport a bűnbak, amely köré olyan programot lehet ordítani, amihez gondolkodni nem, csak tapsolni kell. De ez nem a harmincas évek Németországa!

A miskolci Avas lakótelep messze nem az ország legszerencsésebb szeglete, de csak egy hajszálon múlott, hogy nem a legtragikusabb negyede lett belőle néhány óra alatt, amíg a szélsőséges párt a vidéki tagságot összetrombitálva mintegy esti levezetésként kiprovokálgatta magából margón kívüli elméleteit. Láttunk már ilyen összejövetelt Somogyban is. Aminek egyetlen célja a politikai haszonszerzés, szimpátiamaximalizálás a demagógia körútján.A lakók higgadtak tudtak maradni, őrizték a poklot, saját szegénységük, sorsuk, bűneik és erényeik kulcsát, ellenállva ennek a nyilvánvalóan bőrükre játszó ízléstelenségnek. Pedig zörögtek a klisék a cigánymercédeszektől a rettenetes születésszabályozásig, s elhangzott a B-közép nyelvén a „pusztuljatok, dolgozzatok” is.
Vona Gábor igazán összespórolhatna már az adóforintokból havonta nagyjából egymillió forintra rúgó jövedelméből egy rendes luxusautóra, mert konkrét irigysége tovakiabálva akár gyilkos tölténynek is hathat, s nem csak egy dagályos politikus zagyva rémálmának.

Emlékeztetném a témára legyintőket, hogy második éve zajlik azoknak a gyilkosoknak a büntetőpere Magyarországon, akik azért választották védtelen, faluszéli, bűntelen romákat áldozatuknak, mert végső céljuk nem a becstelen mészárlás volt, hanem hogy a „többségi lakosságot is cselekvésre késztessék.”

Ezek is érdekelhetik