Vélem-én

2012.12.22. 08:22

Ma mindent újrakezdhetünk

Egy pillanatig elért a rosszkedv, de aztán kétharmadnál is nagyobb arányban győzött bennem a remény.

Czene Attila

Nem jött el a világvége, s ma reggel is több mint 108 ezer olvasónk kezébe veheti a Somogyi Hírlapot.

Önző vagyok: tovább szeretném szeretni a családomat, találkozni a barátaimmal, folytatni a munkámat és bízom abban, hogy lesz még élhetőbb, otthonosabb Magyarország.
Egy felmérés szerint földgolyónk lakóinak tíz százaléka hitt a maják jóslatának, s az bizonyos, hogy szerfelett okos, tehetséges nép voltak. Egy pillanatig elért a rosszkedv, de aztán kétharmadnál is nagyobb arányban győzött bennem a remény.

A következő gondolatom az volt: ha már túléltük ezt is, akkor nem kellene jobb világot építeni? Ahol valódi érdemek szerint jön a jutalom, s ahol nem engedjük el egyetlen jóravaló ember kezét sem. Ahol nem csak papolunk a keresztény eszmékről, hanem úgy viselkedünk, amiképp egykor Jézus elképzelte és mondta, terjesztette.Az én életem mától egy kicsit más lesz biztosan; mint aki megúszott egy rosszindulatú rákos megbetegedést vagy egy szívinfarktust. Eddig is segíteni igyekeztem mindenkinek, mától még inkább erre törekszem. De sokaknak van teendője. Mert a Biblia szerint az emberi önzőség, hatalomimádat és más rossz tulajdonság lesz a végzetünk. Ha ezt elhisszük, akkor bizony van félni valónk, nem csak a mindennapoktól, hanem a világvégétől is. Az apostolok előrejelzése viszont annyiban kedvező, hogy nem egy másik égitest bolygónknak ütközését kell megakadályozni, hanem „csak” változtatni a viselkedésünkön. Vagy ez a nehezebb?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!