Vélem-én

2013.03.27. 07:28

Húsvét előtt

Csak úgy görbült a lapátnyél a dohányzók könyöke alatt, s hogy vidámabban teljen az idő, egy-egy beszólás is elröppent a csúszkáló városlakók irányába.

Vas András

Nem tudom, mit ettek a szomszédaim, de mindegyik havat hány – írja a közösségi portálon egy pihentebb ismerősöm, nagyjából összefoglalva az elmúlt két napot. Merthogy sonka helyett lapátra kapott a somogyi a böjtvégi nagy nyúlvárásban, sísapkás férfiak és kendős-kalapos asszonyok tisztították a járdákat, ásták ki az út széléről az autókat megyeszerte, s a nekibuzdulásnak hála a megyeszékhely lakóövezeti részein nem is kellett térdig hóban araszolni. Nem úgy a kaposvári belvárosban, mely ezúttal is megmaradt képeslapra illő állapotban.Pedig elindult a brigád, kedden nem sokkal dél után népes csapat vonult ki lapáttal a városgondnokságtól a főtér felé, hogy aztán amint ismét bekeményített Holle anyó, azonmód az ereszek alá vonuljanak. Csak úgy görbült a lapátnyél a dohányzók könyöke alatt, s hogy vidámabban teljen az idő, egy-egy beszólás is elröppent a Kossuth éber tekintete előtt csúszkáló városlakók irányába.

Naná, hogy a húsvét előtti bolond természetről nemcsak nekik akadt mondanivalójuk, a Jobbik, ahogyan tavaly is, azonnal meglovagolta a havazást, igaz, ezúttal elmaradt a közterületi pr-testmozgás, csak az ötlet maradt: a segélyesek igazán tehetnének valamit a közért. És példaként ismét előkapták az érpataki modellt, az állandóan citált polgármester cimborát, aki amellett, hogy néha furcsa egyenruhákban parádézik, gondosan felosztotta a helyi társadalmat hasznosakra és haszontalanokra. S melynek alaptétele: „Ha százszor büntettünk, de nem használt, akkor százegyedszer is büntetünk.”

Megyek, harmadszor is kiásom a kocsit...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!