Vélem-én

2013.03.19. 07:20

Kevés is, sok is a T-34-es

Az „Orbán-Simicska-ház” már nem beszélhet őszintén, mert az gyengének mutatná őket a térdelőrajtba feszült „Bajnai-gárda” előtt.

Balassa Tamás

Már nyoma sincs, mégis nyomot hagyott az országon a március ítéletidő. Ha normális nemzet volnánk, egy emberként örvendezhetnénk most annak, hogy senki sem fagyott meg a saját autójában, és abban sem, amibe a belügyi sms-t követően átült. De mi egy ideje nem vagyunk normális nemzet, minálunk ha leesik egy nagy kő az emberek szívéről, azzal az áldott csendes pihenőket idéző dobálózás kezdődik legott. Hogy kő kövön ne maradjon.

Rögzítsünk pár egyszerű dolgot azért. Nem könnyű már azon derülni, hogy itt már a hóvihar is pártpreferenciák mentén ítéltetik meg. A kormánypártiak szerint egy csomó felelőtlen síelő ragadt a hóba, az ellenzékiek szerint Orbán fújta a havat. Mi maradjunk észnél, és tegyük föl a szakszerű kérdést: éppen 14 472 autósnak „kellett” hófogságba esni? Perceken is sok múlik ilyenkor, megannyi döntésnek kell időben érkeznie az „optimális” katasztrófához. Elegendő volt a szokásos figyelmeztetés, vagy előre látva a veszélyt a korábbi tiltás jobb lett volna? A villamoshálózat leszakadása nem befolyásolható, a kamionos- és a tömegbalesetek valószínűsége igen. Erről tárgyilagosan senki sem beszél. Csak a dumában erősek a katasztrófavédelem fejesei: az elégedettség nem fér össze ennyi ember kitettségével – de ez már ízlés dolga.További tapasztalat, egyben ok a viharos csomagolásra is: ezen az abnormális helyen az „Orbán-Simicska-ház” már nem beszélhet őszintén, mert az gyengének mutatná őket a térdelőrajtba feszült „Bajnai-gárda” előtt. Mély kampányba ragadtunk, normális életre alkalmatlan anyag lepte be Magyarországot. A hófalak leomlanak, ez viszont belekötött a társadalmi törésvonalakba. Katasztrófa. A T-34-es kevés is hozzá, meg sok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!