Vélem-én

2013.04.27. 06:52

Az édesanyák betartják az ígéretet: örökké

Általános iskolában Az anyukám című fogalmazásomat így kezdtem: „Bemutatom az anyukámat. A neve: Pókosné Várhelyi Tünde. Ő neki kék a szeme, és szőke hajában halvány vörös melír csík van. Szeret engem és mindent megtesz értem…” Ez azóta sem változott, csupán talán, hogy a hajában már nincs halvány vörös melír csík.

Pókos Patrícia Laura, Csurgó

Nagyon, nagyon sok mindent köszönhetek édesanyámnak! (Mondhatják sokan, de én tényleg így gondolom!) Mindig ott állt mellettem, örömben, szomorúságban, boldogságban, kudarcban… Szokták mondani, hogy az édesanyák azok az emberek, akik „betartják az örökké szót”, ez valóban így van, Anyu betartja!

Persze, kellenek a barátok is az ember életébe, de egy édesanya jelenléte sokkal, sokkal fontosabb. Szerintem ehhez „fel kell nőni”, hogy valaki erre rájöjjön és őszintén be tudja ismerni. Ő volt, ő az és ő lesz, aki mindig-mindenben mellettem áll! Ha kell fogja a kezem, ha kell elenged. Támogat, véd, segít és szeret! Az ő szeretetét semmi és senki nem pótolhatja!

Minden emlék kedves vele kapcsolatban, de ezek közül párat konkrétan ki is emelnék, hogyha majd visszaolvassa akkor lássa, hogy Ő valóban fontos az életemben!
Amikor általános iskolában verseket szavaltunk anyák napján, sosem értettem, hogy miért érzékenyülnek el mindig annyira. Ma már talán kezdem megérteni.
Amikor a vizsgáim előtt fogta a kezem, vagy éppen távolról izgult értem.
Amikor büszkén nézett rám a ballagásaimon, vagy éppen büszkén engedett el az egyetemi évnyitómra. (Anyu, remélem minimum ennyire büszke leszel akkor is, ha sikeresen lediplomázom.)
Amikor éppen randira készültem, vagy szerelmi csalódás ért.
Vagy az egyik hobbim, a modellkedés miatt elkísért szépségversenyekre, ott volt velem a fotózásokon és féltésén túllépve együtt támogatott az álmaim elérésében!
Végtelenségig folytathatnám a sort, és ezeket talán mind meg sem lehet köszönni teljesen. Mégis sokszor próbálom meghálálni azt a sok dolgot, amit értem tett! Talán, ha büszke lehet rám az már felér egy fél köszönettel, próbálok ezért tenni! Őt mindig felhívhatom. Ha valami fontos dolog történik az életemben, ha boldog vagyok vagy éppen, ha támogatásra, biztatásra van szükségem!
Örülök, hogy ennyire jó kapcsolat alakult ki közöttünk, igazi barátnőként tudunk egymásra nézni. Írtam neki egy verset.Boldog Születésnapot!
 
Versem küldöm Hozzád,
legyen ez egy különleges ajándék
életed során!

Sok jót és boldogságot,
erről regélnek a bevett szövegek,
én sem tudok ennél egyedibbet mondani Neked!
Legyen ebbe az a páratlan,
hogy csak Hozzád szól és
senki másnak ilyet nem írtam!
Talán ez az első,
hogy ezért írásba fogtam…
Sok boldogságot, nyugalmat és szeretetet,
ezt kívánja Neked családod és egyetlen gyermeked,
hogy születésed napja teljen önfeledten!

Fogalmazásom végére akkor ez került:
„Az egész család szerint jószívű és okos anyukám van. Szerintem gyönyörű anyukám van.”
Ezt a mai napig így gondolom! Jószívű, okos, segítőkész, csodálatos, gyönyörű anyukám van!
SZERETLEK, Anyu!

 

Pókos Patrícia Laura, Csurgó -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!