Vélem-én

2013.05.03. 07:45

Családon belüli komondor

Jó néhány honatya még mindig hajlamos középkori szemmel nézni a gyengébbik nemet, elfogadva a régi mondást: a pénz számolva, az asszony verve jó...

Vas András

Ha gyűlöletkampányról van szó, a balliberális média nem ismer határokat, s ennek legékesebb és -újabb bizonyítéka, hogy egy vak komondort felhasználva próbálnak ellehetetleníteni egy hatgyerekes családapát, akit eddig kilenc unokával ajándékozott meg a Sors. Legalábbis így összegezhető az a hét bejegyzés, melyet Az igazi Balogh József tett közzé alig tíz perc alatt a munka ünnepének estéjén harmatfrissen indított blogján. Mely fejébe vette, minden körülmények között megvédi a fideszes képviselőt és polgármestert, aki kórházba verte élettársát. Legalábbis az asszony ezt állítja, s bár a korábbi feleség is azt mondja, egykori ura keze hamar és kiszámíthatatlanul járt el, a honatya kikéri magának a vádaskodást: szerinte a vak eben esett át élete párja...

Az eset kapcsán persze nem az elkövető személye a fontos, sokkal inkább, hogy ismét reflektorfénybe került a családon belüli erőszak problémája, illetve annak bagatellizálása. Láthatóan hiába érint szakemberek szerint nagyjából egymillió nőt, s ki tudja, mennyi gyereket a probléma, az illetékesek ingerküszöbét nehéz vele elérni. A parlamentben időnként kocsmai nívón zajlik a vita a kérdésről, jó néhány honatya még mindig hajlamos középkori szemmel nézni a gyengébbik nemet, elfogadva a régi mondást: a pénz számolva, az asszony verve jó... S valahogy a képviselőasszonyok sem forszírozzák a kérdést, mint ahogyan a jelenlegi esetben is hallgatnak: a Fidesz nőtagozata, élén Mátrai Márta somogyi képviselővel és háznaggyal sem tartotta érdemesnek, hogy megszólaljon.„Blogunk visszautasítja azt a (...) lejárató kampányt, amely a felső-Kiskunság országgyűlési képviselőjének becsületébe gázolva a közéletben, a nemzet szolgálatában eddig eltöltött több mint húsz évét, valamint családi életét kívánja politikai okokból gátlástalan módon támadni” – írja Az igazi Balogh József.

A vak komondor pedig határozottan kijelentette: nem látott semmit...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!