Vélem-én

2013.05.04. 07:45

Vigyázzunk Kapusékra!

Példaképek, akik példaképeket nevelnek. Vigyázzunk rájuk, hagyjuk, hogy örömük teljen a további munkában!

Czene Attila

Megnyugvással hallottam, hogy megmarad a balatonföldvári zeneiskola – a civil szervezetek aláírásgyűjtésére így reagált a város polgármestere. Egy normális világban elképzelhetetlen lenne, hogy bármi baja essen az itt kialakult közösségnek. Kapus János és felesége, Kapusné Dojcsák Edit igazi csodát tettek, Gárdonyi Géza szavaival a nemzet, ez esetben a térség lámpásai.

Emlékszem az első találkozásunkra, bár sok-sok évvel ezelőtt történt: épp riportot írtam Balatonföldvárról, s a város központjában futottam össze velük. Akkor jártak itt először, az iskolát és albérletüket megnézni jöttek az ország másik feléből. Azóta már külföldön is híressé tették Balatonföldvárt a férj által vezényelt fúvószenekarral (ami országos versenyt is nyert, csakúgy, mint külön-külön a zenészek) és a feleség dirigálta vegyeskarral. Közben a zeneiskolában – aminek Edit az igazgatója és egyik zongoratanára – százszám neveltek más hangszereken játszó kitűnő muzsikusokat is, közülük van, aki már velük tanít. Elképesztő sikernek tartom mindezt, ami mögött hatalmas mennyiségű elvégzett munka áll. (Többször voltam tanúja, hogy a tanítványok hétvégente is bejártak hozzájuk a zeneiskolába gyakorolni!) Ha másik településre sodorja őket a sors, akkor ott lenne most pezsgő zenei élet; úgy tűnik, minden gyerekből képesek kicsiszolni a tehetséget.Hasonlóan fontosnak tartom, hogy kiváló csapatot kovácsoltak össze maguk köré. Rég végzett diákjaik – van köztük házaspár is – rendszeresen visszajárnak próbálni és fellépni a mostani fiatalokkal. Példaképek, akik példaképeket nevelnek. Vigyázzunk rájuk, hagyjuk, hogy örömük teljen a további munkában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!