Vélem-én

2014.04.04. 07:29

Petőfi ikszel

Csapataik harcban állnak, Thermopüla ehhez képest babazsúr, kevesebb veszett Mohácsnál, ez már Verdun, Monte Cassino, Sztálingrád.

Vas András

Legutóbb ilyenkor már csak egy napig kellett kibírni, a hétvégével nemcsak a megérdemelt pihenés napjai, de a kampánycsendnek hála a nyugalom is elérkezett, az idén viszont marad a csatazaj, a kartácstűz vasárnap estig. Pedig már most is derékig állunk a kampányban, s nyakig a mocsokban, hol van már a Továriscsi konyec!, a Nyugodt erő, a Tudjuk, merjük, tesszük, a Hit, remény, szeretet, a Hallgass a szívedre! szlogenek időszaka, amikor már egy-egy plakátra rajzolt szemüveg, bohócorr, apró kommunistázás-fasisztázás is kiverte a biztosítékot.

Most botrány botrányt követ, százmilliós külföldi bankszámlákkal, az univerzummal együtt táguló luxusingatlanokkal, napvilágra került titkos telefonbeszélgetésekkel sokkolják a felek a meggyőzni kívánt választókat, akik lassan a Btk. teljes ismerete nélkül nem is tudják felelősen eldönteni, hová tegyék majd az ikszet a lepedőnyire hízott szavazólapon. Feljelentések, közlemények, sajtótájékoztatók követik egymást, mameluk megmondóemberek ismételgetik imamalomszerűen a kötelező üzeneteket, az aktuális pártmédia kutyahűséggel sulykolja a pártközpontban jóváhagyott szövegeket.

Csapataik harcban állnak, Thermopüla ehhez képest babazsúr, kevesebb veszett Mohácsnál, ez már Verdun, Monte Cassino, Sztálingrád. Nekik. Az elmúlt évek – négy, nyolc, tizenkettő, sőt, tulajdonképpen: huszonnégy – ugyanis bebizonyították, a szavazók milliói nemcsak a fülkében magányosak, a hangzatos ígéreteket a nagy vasárnap utáni első szellő magával ragadja, s maradnak az egyhangú, szürke hétköznapok évtizedszám. És háttérként a fegyvercsörtetés.Vannak hamis próféták, akik/Azt hirdetik nagy gonoszan,/ Hogy már megállhatunk, mert itten/ Az ígéretnek földe van./ Hazugság, szemtelen hazugság,/ Mit milliók cáfolnak meg,/ Kik nap hevében, éhen-szomjan,/ Kétségbeesve tengenek – írta már 1847-ben Petőfi.

Aki ma szintén gondban lenne az ikszeléssel...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!