Vélem-én

2014.09.10. 07:27

Tréfának durva

Az eltűnt nyugdíj-megtakarításunktól kezdve a stadionokra herdált milliárdokig el sem tudják képzelni mennyi mindenkinél lehetne hűtlen kezelés miatt nyomozást indítani, mégsem a civilek jutnának eszünkbe első körben.

Szűcs Tibor

Még a jogosulatlan pénzintézeti tevékenység kapcsán is hamarabb rémlik fel egy belső-somogyi falu kegyetlen, minden hájjal megkent uzsorása, semmint egy alapítvány vezetője Lázár-billoggal a nyakán. Mégis, előbbi bűnök felelőseit szinte sohasem láthattuk bilincsben. Vagy kikockázott fejű készenlétis legények gyűrűjében, mint annak a két alapítványnak a vezetőségét, akiktől valami oknál fogva ma „nyárfalevélként reszket a hatalom”.Ha lassan elfogy az ellenség, akkor új rémképek kellenek. Márpedig az ellenség előbb-utóbb elfogy, s az ellenzék állapotát felmérve az előbb-utóbb éppen most van. Így lesz nyilvánvalóan nemkívánatos a szabadságjogokkal, az átláthatóbb közélettel, a kritikus színházzal foglalkozó civil alapból célpont, s nyilván így lesz majd egyszer azok fején is célkereszt, akik csupa hazaféltésből szétbékemenetelték az országot, majd teleplakátolták Somogyot és Kaposvárt is, hogy kinek ne adjunk a választásokon új esélyt.

Ha az Ökotárs alapítványnál nem lelik meg végre azt a lagziról eltűnt telefont, akkor már soha nem lesz meg, s el kell könyvelnünk, hogy a hanyatló nyugat, s az ő ürgebőrbe varrt norvég békaemberei végérvényesen sátáni diadalt arattak a rezsicsökkentés felett.

S ha azt gondolja, mindez persze csak vicc, akkor merjen tiszta szívből nevetni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!