Vélem-én

2014.11.17. 07:07

Padlás

Önök is érezték, mennyire dübörögtünk a harmadik negyedévben? Európa élmezőnyében Magyarország, hozza címoldalon a kormányközeli lap: 3,1 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest és e téren csak Lengyelország és Románia körözött le bennünket.

Fónai Imre

Az élbolyban még Szlovákia, Csehország, Bulgária... Sehol a hanyatló Nyugat, megmondták nagyvezíreink is, hogy mi dübörgünk, azok hanyatlanak, gaz imperialisták meg hasonlók, fejből most nem tudom folytatni, de felmegyek a padlásra és előkeresem az 1981-es tankönyveimet...Önök érzik a zsebükön, a mindennapokon a GDP-emelkedést? Vagy azt inkább, hogy az egy főre jutó vásárlóerő (azaz hogy mennyit költhetünk ruházkodásra, élelemre, szabadidőre, rezsire) Ausztriában az európai átlag 160, nálunk alig több, mint harminc százaléka? Egy kérdés a legnépszerűbb internetes közösségi oldalról: „Nézem az RTL, nézem az M1 híradóját, mintha más országról szólna; melyiknek higgyek?” Egy válasz: „A saját szemének, zsebének, tapasztalatának”.

A másik kormányhű újság a héten már arról írt, azért helyes a jelenlegi árfolyamon forintosítani a devizahiteleket, mert máskülönben a pénzpiacok összeomlanának. És a bankárkormányozás, a gazbankozás? Kósa Lajos nemrég még azt mondta, „piacon árfolyamon nem volna értelme”, Rogán Antal meg azt, hogy „méltánytalan lenne”.

De persze Varga miniszter is előbb arról tájékoztatott, nem lesz kötelező a forintosítás, s pár óra múlva már ki is derült, hogy de igen. Nagy az igyekvés mostanság, ám L. Simon államtitkár néphülyítésben egyelőre felülmúlhatatlan; ő mondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnök bejelentését, miszerint érintett az amerikai kitiltásban, a posta is elkeverhette...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!