Vélem-én

2014.12.11. 09:08

Tesztre fel! (K. Máténak szeretettel)

Húú, ez a joint már nagyon kellett! Csak ültem itt bután a monitor előtt, ötlet semmi, igazából a betűket sem láttam a klaviatúrán, tiszta hómező minden.

Vas András

Persze érthető, hiszen a hétfő reggeli szerkesztőségi értekezleten az asztal közepére öntött, s onnan névre szóló kiadói tollszárral felszívott kokain már régen hatását veszítette. Ráadásul a legutóbbi lomtalanításnál valaki felelőtlenül kidobta a két régi, kényelmes heverőt, így normális körülmények között már egy laza hernyót sem tud beadni magának az ember, s ugyan Kun kolléga kedden és szerdán reggel a kávé mellett lefőzte a télen szokásos mákteákat is, valahogy nem kívántam a forrót. Bezzeg nyáron, a kánikulában elsőként kérem a jéghideg kristálymetet, hogy aztán befűzzem a papírt...

Főként a szabadság után, mert a két hét alatt komoly elvonási tüneteim jelentkeznek, de ezzel nem vagyok egyedül, még szerencse, hogy a szerkesztőségi konyhában a cukortartó extasyt és speedet rejt. Persze nem lehet ám csak úgy öncélúan bezabálni belőle, hivatalos munkaserkentő anyag mindkettő, hiszen rettentő hülyén venné ki magát, ha egy hírlapos tisztán jelenne meg egy sajtótájékoztatón a tévés kollégák és a politikusok előtt. Micsoda égés lenne...

Na, de hagyjuk az álomvilágot, most, hogy a füves ciginek hála ismét kitisztultak a gondolataim, be kell látnom, egyáltalán nem ördögtől való, hogy a legújabb kormánypárti ötlet szerint évente drogtesztre köteleznék az újságírókat, a politikusokat és a 12–18 év közötti diákokat. Sőt, kissé diszkriminatívnak érzem a kategóriákat, igazából egyetlen szakmát sem hagynék ki, s azt sem értem, miért jobb, ha egy tízéves tolja a ragasztót és a hígítót, mintha egy serdülő katizik szakmányba. Vagy csak spórolni akarnak, hiszen az említett kör tesztelése elvinne úgy ötvenmilliárdot? Ne szórakozzanak már, hát milyen emberek ezek?! Magukra hagyják a milliókat? Csak duma, hogy Magyarország összefog?

Igaza van Rogán Antalnak: itt a nagy többség a drogfogyasztást támogatja...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!