Vélem-én

2015.02.14. 08:02

A gazdag jöhet

A Horthy-korszakban hárommillió magyar tántorgott ki Amerikába, hogy éhen ne haljon – őket befogadták.

Czene Attila

Orbán Viktor miniszterelnök a Charlie Hebdo-merényletet követő párizsi tüntetés után azt mondta: „Nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország.”

Azóta minden kormányzati szerv, beleértve a közmédiát is, a bevándorlás ellen harsog. (A határ somogyi szakaszán alig van illegális átjárás.) De amíg nálunk szegénység van, nem leszünk célország, innen inkább tovább akarnak állni a saját fiataljaink is.

Míg a gazdaságilag a kontinensen legerősebb Németországban kilenc, hazánkban két százalék a külföldiek aránya (túlnyomórészt európaiak, másodsorban a környező országokból áttelepült magyarok, a harmadik legnagyobb létszám a kínaiaké, akik 20 ezernél kevesebben vannak, leginkább kereskedők.)A Horthy-korszakban (aminek emlékét folyamatosan fényezné a hatalom) hárommillió magyar tántorgott ki Amerikába, hogy éhen ne haljon – őket befogadták. Létezik Letelepedési Magyar Államkötvény Program, amelynek keretében 85 milliárd forintra tett szert az állam: az üzletet a korábban a Fidesz által oly sokat – joggal – gyalázott, például kajmán-szigeteki offshore cégeken keresztül bonyolítják, persze jókora jutalékért. A gazdag koszovói maffiózó tehát jöhet (s a schengeni egyezmény értelmében akadálytalanul átlépheti az EU-s határokat, mert ez a lényeg), a miatta szegény koszovói asszony a kisgyermekével nem.

Rosszabbik arcát mutatja a hatalom, ráadásul a rosszabbik énünkre számít. Igaz, szerezhet ezzel szavazatot a szélsőjobbtól, és elterelné a figyelmet fontosabb közügyekről. Ha így, ha úgy, sokba kerülhet még ez az országnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!