Vélem-én

2015.05.27. 07:00

Szerencsét!

Nem irigylem Kollár Józsefet. Az új hajósvezérnek olyan 2014-es esztendő után kell hasonlót, vagy jobbat produkálni, mely az elmúlt öt esztendő legsikeresebbje volt.

Fónai Imre

Másrészt rajta a bélyeg, hogy politikai kinevezett, így aztán duplán is árgus szemekkel figyeli majd mindenki a döntéseit. Elődjére, Halmos Gáborra két éve ragasztották ugyanezt és szó se róla, ezt mintha alá is támasztotta volna a legnagyobb tulajdonossal, a székhely település Siófokkal közgyűlési felhatalmazás nélkül kötött szerződés az egykori halásztelep megvételéről, ezzel együtt a jelenlegi hajózási sziget elhagyásáról. Még meg sem száradt a tinta a kinevezésén, Balatonfüred már a leváltását kezdeményezte.Szóval, Halmos antréja is viharosra sikeredett, és aztán később minden döntését névtelen, a hajózás tönkretételét vizionáló, elektronikus postaládánkban landoló levelek sora kísérte, még akkor is, amikor valójában olyasmiket lépett meg a társaságnál, amit már tíz-húsz éve meg kellett volna. Balatonfüred pedig hamar belátta a rideg valóságot: néhány százalékával „nem nagyon ugrálhat” a tulajdoni hányadát az elmúlt évek során 44 százalékra növelt Siófok árnyékában, gyakorlatilag az történik, amit Siófok akar, csak egy-két települést kell „megnyerni” hozzá a huszonkettőből. Lám, a kicsik most is hiába ágálltak az előre nem egyeztetett személyi döntések miatt. Mondhatni: tetszettek volna nem eladogatni hajózási részvényeiket...

Siófok vezérigazgató-váltást akart és így is történt, sikeres pénzügyi-utasforgalmi adatok ide, vagy oda. Ezért is lesz nehéz dolga Kollár Józsefnek, hiszen róla most tán még Halmosnál is egyértelműbben tudható: a politika őt akarta. Ilyen hendikeppel, és pláne a politikát ismerve, mi mást kívánhatnánk neki, mint szerencsét – elsősorban a turistavonzó balatoni hajózás érdekében.

Ezek is érdekelhetik