Vélem-én

2015.07.06. 07:40

Simicskával boltolni

2015-ben persze már nem „NER-kompatibilis” Simicska-céggel boltolni, de ki látta ezt előre még például 2009-ben, amikor Siófok is szerződött.

Fónai Imre

Azt nem tudom, mi alapján dőlt el, hogy nem az egyik Simicska-érdekeltség, hanem a másik Simicska-érdekeltség nyerte a pályázatot (több induló nem volt), ahhoz jobban bele kéne látnom a fejünk fölött zajló politikai játszmákba (de persze nem akarok jobban belelátni, éppen elég az, amennyi látható-tudható), mindenesetre tény: ahogyan jó néhány településen, úgy Siófokon is Simicska Lajosnak fialnak a közterületi reklámtáblák. Egy kaptafára ment: Simicska-cégek pályáztak, így csak Simicska-cég nyerhetett, általában tizenöt éves szerződést kötve a városokkal.2015-ben persze már nem „NER-kompatibilis” Simicska-céggel boltolni, de ki látta ezt előre még például 2009-ben, amikor Siófok is szerződött. Meglehet, ma már nem csak az új, független városvezető szabadulna e tehertől... Változnak az idők és éppen ez tette lehetővé azt is, hogy a Kétfarkú Kutya Párt ugyanúgy teleplakátolhassa az országot, mint a kormány a bevándorlóellenes ragaszokkal. Pénzgyűjtést hirdettek, váratlanul sok millió összejött és így sok óriás ellenplakátot kitehetnek országszerte, az elsők Budapesten és a Balatonnál jelentek meg a múlt héten. Nemrég még elképzelhetetlen lett volna Simicska-reklámhelyeken a Fidesz-kormányt cukkolni.

A kétfarkú kutyások akciója amúgy kis túlzással ötletesebb és többet mond, mint amire az ellenzék együttvéve képes volt az elmúlt öt évben. Riasztó látni, mennyire nem értenek az emberek nyelvén például a déli határra tervezett kerítés ügyében sem, Török Gábor politikai elemző azt írta a napokban a szocialistákról: illegalitásba vonultak. Jellemző: a kétfarkú kutya egy viccpárt. Ez ma mifelénk a politika: ami vicc, az komoly, ami komoly, az vicc, csak éppen nevetni nem tudunk rajta.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik