Vélem-én

2015.12.10. 07:49

Horgászöröm

Ha a külföldről érkező horgászok elégedettek a körülményekkel, akkor vissza fognak jönni – akár magánemberként, turistaként is.

Fenyő Gábor

A Balatoni Halászati Zrt. minden erejével azon munkálkodik, hogy a magyar tenger valóban a horgászok igazi paradicsomává váljon. Valamennyi intézkedésük a jó érzésű, becsületes horgászok érdekét – és az őshonos halak védelmét – szolgálja. Aligha véletlen, hogy amióta a cég leállt a halászással, azóta egyre többen váltanak ki engedélyt.A balatoni horgászrend változásait csak üdvözölni lehet. Az igazi horgász eddig is visszaengedte a kapitális méretű pontyot és süllőt; hadd nőjön még nagyobbra, s a kifogása másoknak is okozzon nagy örömöt és boldogságot. A különbség csupán annyi, hogy mostantól kezdve mindenki köteles alá vetni magát az új szabályoknak, aminek köszönhetően – s erre nagy tételben mernék fogadni – még többen ülnek majd ki a magyar tenger partjára.

Hogy külföldről is idecsalogassuk a horgászokat – akik aztán nem kevés pénzt hagynak nálunk –, annak egy útja-módja van: olyan versenyt rendezni, amely vonzó számukra. Mert ha elégedettek a körülményekkel, ha jól érzik magukat, akkor vissza fognak jönni – akár magánemberként, turistaként is.

Márpedig nagy versenyekben nem lesz hiány. 2016-ban tavasszal és ősszel is a bojlisok lesznek a főszereplők a Balatonnál, egy évvel később pedig pontyfogó-világbajnokságot rendeznek a Desedán. Nem akármilyen sportdiplomáciai siker ez, hiszen utoljára majd egy évtizede lehetett rangos horgász-világeseménynek házigazdája kis hazánk.

Óriási lehetőségek ezek, amelyekkel élni kell. Ám ehhez összefogás kell; a sikeres rendezéshez nélkülözhetetlen a horgászok segítsége. Elvégre bárhogy is nézzük, ők jönnek majd ki ebből a legjobban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!