Ovis néptánc

2019.05.21. 15:18

Boszorkányos oviünnep

 Néphagyományok napjára várták a buzsáki Tulipán Óvodába a szőlősgyöröki, táskai és a helyi ovisokat.

Góz Lilla

Az ovisok néptáncruhába bújva adtak elő helyi táncokat, majd a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület mutatta be a vézás, a boszorkányos és a rátétes viseletet. Közreműködésükkel táncházat tartottak a több mint száz gyereknek.

Hertelendy Andrásné, a buzsáki Tulipán Óvoda vezetője elmondta: szerették volna a kicsiket megismertetni helyi néphagyományaikkal, felhívni figyelmüket ezek ápolására.

– Nem titkolt célunk az volt, hogy a játékos feladatok segítségével megalapozzuk az érzelmi kötődésüket szülőföldjükhöz, ahhoz a településhez, ahol élnek – tette hozzá az óvodavezető.

A hagyományőrző napon egy fehér szalaggal átkötött kenyeret kaptak az óvodák képviselői, valamint szalagból készült ajándékokkal lepték meg a gyerekeket.

Nem feledik múltjukat és ápolják a hagyományaikat a buzsáki ovisok

– Óvodánk elkötelezett a hagyományok ápolásában – mondta el érdeklődésünkre Hertelendy Andrásné. A Buzsáki Tulipán Óvoda vezetője hozzátette: heti rendszerességgel tanítják a táncok alapjaira a gyerekeket. Nagy öröm számukra, hogy sikeresen pályáztak viseletekre. A pénzből szoknyákat, blúzokat vásároltak az ovisoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!