Minden napra Balaton

2020.07.11. 12:08

Balatonlellén ad koncertet először az idei évben az Omega

Idén sem maradnak a Lellén strandolók felejthetetlen zenei élmény nélkül. A hosszú évtizedekre visszatekintő legendás Omega koncertek folytatódnak a Balaton-parti városban.

Koszorus Rita

Kóbor János, az Omega frontembere jelentette be Balatonlellén, péntek este, hogy itt adják idei első koncertjüket. – Majdnem féléves leállásra kényszerített minket vírus, ez egy olyan korú együttesnél mint mi már komoly idő. Egy ilyen hosszú leállást komoly próbákkal kell formába hozni.

Újra Balatonlellén lépnek fel a „régi csibészek” Fotó: Németh Levente

Augusztus 16-án csapnak a húrok közé és csendül fel a Szabadtéri Színpadon a Petróleum lámpa, vagy a Gyöngyhajú lány. Ugyanis a „régi csibészek” legnagyobb slágereiket hozzák el a Balatonra. – Úgy döntöttünk, hogy a legjobb slágereinket hozzuk el Balatonlellére – mondta Trunkos András, a zenekar menedzsere. Eközben új lemez jelenik meg, hiszen a zenekar az elmúlt időszakban egy új anyagon dolgozott. Az Omega Testamentum várhatóan karácsonyra az európai zenei áruházakban is elérhető lesz.

Kenéz István, polgármester, Kóbor János és Hartmann Zoltán, a Művelődési Ház igazgatója a sajtótájékoztatón Fotó: Németh Levente

Hozzátette: nagyon bíznak a lellei koncertben. Azt tervezik, ha csak 500 ember vehet részt a rendezvényen, akkor is játszani fognak, hiszen a zenész élete a muzsikálás.

Kenéz István polgármester örömét fejezte ki a zenekarnak, hogy Balatonlellén kezdi meg idei koncertsorozatát az Omega.

Nem ez lesz azonban az egyetlen rendezvény a Balaton-parti városban a nyáron, a helyi művelődési ház folyamatos programokkal szórakoztatja a városlakókat és a turistákat. – AZ Omega koncertet megelőzően indul a Balatonlellei Szabadtéri Színpad július 24-vel – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Művelődési Ház igazgatója. – Zömmel színházi előadásokban gondolkodunk, ezért a megszokott musicalek mellett új bemutatók is lesznek. A Hair, a Dzsungel könyve, Pál utcai fiúk is látható lesz a színpadon.

Mellettük a Dumaszínház nevettető gárdája is tiszteletét teszi Balatonlellén. A programok augusztus 21-ig tartanak.

A rendezvényparkban pedig minden pénteken, szombaton és vasárnap élőzenés programokkal várják a betérőket. A tánc és zeneszó mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhatnak a vendégek, hiszen a rendezvényparkban már-már hagyományosan helyi borokkal kísérhetik a finom harapnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!