piaci körkép

2020.07.10. 15:03

Lecsószezon csalta a piacra a maszkos vásárlót

A reggeli órákban nem volt panasz a forgalomra, nem csoda, hogy hangosbemondón figyelmeztették a vásárlókat: viseljenek szájmaszkot zárt térben csakúgy, mint az árusok. – Már alig várom, hogy megszabaduljak a maszkoktól, nagyon meleg van benne – mondta az egyik vásárló.

Góz Lilla

 

A legtöbben még a hőség előtt igyekeztek letudni a hét végi nagybevásárlást, kelendőek voltak a szezonális zöldségek.

– Egy kis paprikát, paradicsomot vettem, lecsót főzök belőle szombaton és majd csak jövő héten jövök újra – mondta Balogh Sándor. Az újkrumpliból is bőséges kínálat mutatkozott. – Május közepe óta folyamatosan érik, az eső jót tett neki, kicsit növekedtek még – mutatta a gumókat Horeczki Lászlóné kadarkúti őstermelő.

Zsenge tök és cukkini is került a kosarakba, de leginkább paprikát, paradicsomot, kovászolni való uborkát és a kaport keresik – mondta el érdeklődésünkre Rádóczi Imre kereskedő.

A balatonszéplaki mosolygós őszibarack is vonzotta a tekintetet, igaz, egyelőre csak pár darabot vettek, mert kilóját 700 forintért kínálták. – Kajsziból a korai fajta elfagyott, csak a később beérőből maradt, de úgy néz ki őszibarackból tudunk folyamatosan hozni somogyi termelőktől – mondta az egyik kereskedő.

A nyári gyümölcsök közül hamar elkapkodták a málnát és a ribizlit, a magyar dinnyére azonban még várni kell néhány hetet. A vázákban mutatós kardvirágok, változatos színű hortenziák díszelegtek, de méteres mocsári mályvát is kínáltak cserépben a kertészetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!