gyász

2020.02.25. 13:49

Meghalt Kampis Miklós

Elhunyt Kampis Miklós, Kossuth-díjas kaposvári építész, aki a Nemzet Művésze címet is elnyerte 2018-ban. Az egyetemet elvégezve friss házasként Szigetváry György ajánlatát elfogadva került Kaposvárra a Somogytervhez.

K.G.

Később Makovecz Imre hatására kezdte tanulmányozni az antropozófiát. A somogyi népi építészeti emlékek felmérésével is foglalkozott. Megalapította a Dél-Dunántúli Építészeti Stúdiót, a Kós Károly Egyesülést. 1997 és 2005 között vezette a Somogy Megyei Építészeti Kamarát.

A Kós Károly Egyesülésnek 2004-ig igazgatója volt, majd tiszteletbeli örökös tagnak választották. Közreműködésével jött létre az egyesülés vándoriskolája, illetve a Szabadoktatási Kollégium. Az egyik legnagyobb hatású munkája a kaposvári belváros rehabilitációja, a mostani sétálóutca kialakítása. 2000 óta a Magyar Művészeti Akadémia tagja volt, s a Műegyetemen szerves építészet tantárgyat oktatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!