VIDEÓ

2020.07.06. 17:30

Megszállták a kisbakák a kaposvári laktanyát

Lovaglás, airsoft lövészet és traktorozás: a kaposvári Kisbaka tábor változatos programokat kínál a gyerekeknek. Két csoportban csaknem 50 diákot fogadnak a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél.

Harsányi Miklós

– Kettesével sorakozó! – hangzott az utasítás, s a kisbakák hétfőn nyomban teljesítették az ukázt. Bár már kora délelőtt erősen tűzött a nap, a fiúk és lányok fegyelmezetten vonultak a pályán. A bemelegítés után ügyességi versenyen bizonyíthatták felkészültségüket. Két csapat mérkőzött egymással, s ugyan a tábor nyitónapján jártunk a logisztikai ezrednél, ám a házigazdák elégedetten nyugtázták: a gyerekek alig várják, hogy sportoljanak.

– Nagyon figyeltem az akadálypályán – mondta egy 11 éves kislány. – Futottam, ahogy csak tudtam, bár a füvön más rohanni, mint az aszfalton. Jól érezem magam, a gyerekekkel egy hétig leszünk itt és alig várom, hogy kirándulni menjünk.

Fakanál és pinpong labda: ez volt a fő kelléke a következő ügyességi játéknak. A csapattagok egymást buzdították, s bizony jól jött a szurkolás: a szervezők tele voltak ötletekkel, s újabb és újabb izgalmas feladatok vártak a kisbakákra. Az egyik táborozó szerint nem is olyan egyszerű a szlalompálya, pláne akkor, ha folyamatosan végig arra kell figyelni, hogy a labda ne pottyanjon le.

 

 

A 13 éves Kollár András is ügyesen megoldotta a feladatot. Nemcsak a sport, hanem a katonai pálya és a hadieszközök egyaránt érdeklik: a legmodernebb repülőgépeken kívül a tankok és a hadihajók világa is foglalkoztatja. A hetedikes kamaszfiú, aki szép bizonyítvánnyal végzett, s történelemből dicséretes ötöst kapott, azt mondta: sok fiú álma, hogy katona legyen.

Ács János őrnagy azt mondta: olyan változatos, tartalmas programot kívántak összeállítani, amely felkelti a gyermekek érdeklődését. Kéthetes a tábor, melyben először a 6-10 évesek vettek részt, most 10-12 esztendős fiúk, lányok érkeztek a logisztikai ezredhez. Az alakulatnál szolgálatot teljesítő katonák és a honvédelmi alkalmazottak gyermekeinek szervezték a programot. Élményteli foglalkozások és kirándulások várnak a csapatra.

– A lovaglás és az airsoft lövészet mellett a traktorozás sem marad ki az egy hetes táborozásból – tudtuk meg. – S ezen kívül sport és ügyességi vetélkedők, közösségi programok várják a kiskamaszokat. Azt szeretnénk, hogy mindenki számára élményteli legyen a közösségi rendezvény, s a lehető legjobban érezze magát.

Állatkertben is jártak

A Kisbaka tábor tagjai teljes ellátást kapnak, s tekintettel a helyzetre, fokozottan betartják a szigorú higiéniai szabályokat. A házigazda kaposvári 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred hosszú évek óta minden nyáron megtartja a programot.

– Az egyik csoport a pécsi állatkertet is felkereste, a másik a Mecsek Extrém Parkba utazik – mondta Ács János őrnagy. – Az életkori sajátosságuknak megfelelő elfoglaltság várja őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!