FOTÓK!

2020.12.28. 16:28

Nem volt balesetmentes a hosszú hétvége

Húszszor vonultak a somogyi tűzoltók a hosszú hétvégén, többségében műszaki mentésekhez, hiszen nem volt balesetmentes a karácsony a megye útjain. De öt alkalommal tűzhöz vonultak, hétszer pedig lakásfelnyitásban segédkeztek.

Sonline

Amint arról elsőként a Sonline beszámolt, szombaton frontálisan ütközött két személyautó a toponári Kemping utcában. Az ütközés következtében a két sofőr és egy kistestű kutya is megsérültek.

Kaposváron a Tamási Áron utcában a lerakódott korom miatt visszaáramlott a füst a kandallón keresztül a házba. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték az épület szellőztetését, majd a szakemberek eltávolították a fűtőanyagot a kandallóból. A lakók a tüzelőberendezést csak a kémény tisztítását követően használhatják újra.

Nagyatádon, a Baross Gábor utcában az egyik lakás fürdőszobájában jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Kiderült: a készülék helyesen érzékelte a színtelen, szagtalan, mérgező gáz jelenlétét. A helyiségben nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt, ám a kéményseprő és a gázszolgáltató szakemberének vizsgálata alapján nem volt elegendő légutánpótlás a megfelelő működéshez. Emiatt a vízmelegítő használatát megtiltották a biztonságos üzemeltetés feltételeinek a kialakításáig.

Karácsony napján Nagyatádon, a Móricz Zsigmond utcában kérték a város tűzoltóinak segítségét, ahol egy lakóház pincéjében körülbelül fél méteres magasságban állt a víz. A tűzoltók szivattyúval eltávolították a felgyülemlett vizet, majd a vízműszolgáltató szakemberei kitisztították a csatornarendszert.

Pénteken a délelőtti órákban összeütközött két személygépkocsi a 65-ös főúton, Som térségében. Mindkét jármű az árokba csapódott. Az autókban összesen négyen utaztak, valamennyien megsérültek a balesetben. Egyiküket a műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki.

 

Péntek délután Látrányba vonultak a helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók, ahol egy személyautó villanyoszlopnak hajtott. Az ütközés következtében az oszlop kidőlt, csak a vezetékek és a balesetet szenvedett autó tartották. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd az áramszolgáltató szakemberei kicserélték a sérült oszlopot. A helyreállításig tíz fogyasztót érintett az áramkimaradás.

Karácsony másnapján árokba hajtott egy személyautó Zákány Hunyadi utcájában. A gépkocsiban hárman utaztak, közülük ketten megsérültek a balesetben. A műszaki mentést a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték.

Kéménytűzhöz riasztották a nagyatádi tűzoltókat Görgetegre, ahol a Szabadság téren egy családi ház kéményében gyulladt ki a lerakódott korom. Az egységek eltávolították a fűtőanyagot a tüzelőberendezésből, majd kitisztították a kéményt és hőkamerával is átvizsgálták annak környezetét.

Szombat éjszaka kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület tetőszerkezete Balatonbogláron a Zrínyi utcában. A tűz mintegy két négyzetméteren égett. A lángokat a lakók megfékezték, majd a balatonboglári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a még izzó, parázsló részeket.

Tűz ütött ki egy körülbelül százötven négyzetméteres, lakatlan ház egyik helyiségében vasárnap kora este Bábonymegyeren, a Szent István utcában. A tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az eset során a lakóház előszobájában található bútorok, ruhanemű és papírok égtek, azonban a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épület többi helyiségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!