Minden napra Balaton

2020.07.03. 10:55

Iránytűt kapnak a pénzügyek világához a Balatonnál a gyerekek

Koszorus R.

Balatonföldvár, 2018. június 1. Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén. A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek, összesen 250 diák 12. alkalommal szervezett rehabilitációs és alkotótáborát. MTI Fotó: Varga György

A pénzügyi- és vállalkozói ismeretek témáiban is elmerülhetnek azok a gyerekek, akik részt vesznek a Pénziránytű Alapítvány támogatásával életre hívott pénzügyismereti élménytáborban.

Két egymást követő héten keresztül ötven diák kap iránytűt a pénzügyek világába a Budenz József Általános Iskola Mentális Fejlesztési Alapítványának jóvoltából. Mely Balaton-parti táborban mutatja meg a 13 és 15 éves gyerekeknek, hogy miként lehet okosan bánni a pénzzel, s hogyan ne tévedjenek el a pénzügyek útvesztőiben. Teszik mindezt játékos, színes foglalkozásokon, ahol lesz csapatépítés, digitális játékok, kincskeresés, tanmesék. Színészi vénájukat is megmutathatják a táborozók, hiszen szerepjátékokon keresztül is tanulnak. S nem maradhat ki az önfeledt időtöltés sem, így strandolás is várja őket Balatonföldváron.

A tóparti tábor során a gyerekek megértik, mit jelent a pénzzel való tudatos gazdálkodás, mikor és hogyan érdemes vállalkozást alapítani, milyen felelősséggel jár és mennyire szerteágazó feladatokat követel meg egy család és egy vállalkozás gazdaságos, fenntartható és környezettudatos működtetése.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!