Járványügy Somogyban

2020.10.31. 11:17

Tovább emelkedik a betegek száma

Hónap végére jelentősen megugrott a koronavírusos betegek száma Somogy megyében.

Sonline

Mohács, 2020. május 12. Vért vesznek egy férfitől a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a budapesti Semmelweis, valamint a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az elmúlt hónapban folyamatosan emelkedett a koronavírussal fertőzött betegek száma Somogy megyében.

Ahogyan az a Sonline infografikáján is látszik, október elsején 7 új fertőzöttet regisztráltak, amellyel 440-re nőtt a betegek száma. Ám egy nappal később már 31 páciensnél mutatták ki az új típusú koronavírus fertőzést.

 

Október közepére pedig 867-en küzdöttek a világszerte milliókat megbetegítő kórral. S habár voltak hetek, napok, amikor úgy tűnhetett a betegség terjedése lassult, a fertőzöttek megyei összessítése alapján látható: ha nem is egyforma ütemben, de folyamatosan emelkedett a betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!