Járványügy Somogyban

2021.05.01. 10:26

Újra popcorn illat töltheti meg a somogyi mozikat

A somogyi mozik nem nyitnak ki május elsején, az újraindulást az érkező, vetíthető filmektől tették függővé.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay P.

Nyitásra készen várja a mozirajongókat a Kultik Kaposvár. A dolgozói létszámmal nem lesz gond és technikailag is felkészültek, csupán egy szokásos utolsó takarítást kell megejteniük. – Akkor nyitunk, ha a közönség által nagyon várt filmeket be tudjuk mutatni – fogalmazott Simon-Horváth Szilvia, a Kultik Kaposvár marketing igazgatója. – Ezért mi várhatóan nem szombaton nyitunk, amikor elérte a beoltottak száma a 4 milliót, hanem néhány nappal később.

Korábban gondot jelentett, hogy nem érkeztek új filmek, nem így lesz ez májusban, nyugtatta meg a mozira éhes vendégeket a marketing igazgató.

- Ebből a szempontból nagyon optimisták vagyunk – mondta Simon-Horváth Szilvia. – Már májusra olyan filmek érkeznek, mint a Mortal Kombat, a Lelki ismeretek, vagy a Tom és Jerry, illetve a Godzilla versus Kong és a Nomádok földje.

A Kultik Kaposvár vezetősége zökkenőmentes és gördülékeny beléptetést tervez. Ezért azt kérik a nézőktől, hogy a szokásosnál pár perccel korábban érkezzenek a vetítésekre, hiszen szükséges lesz a védettségi és a fényképes igazolványok ellenőrzése.

- Jó hír és könnyebbség őszhöz képest, hogy a vetítőteremben mindenki úgy mozizhat mint régen, maszk nélkül – emelte ki a Kultik Kaposvár marketing igazgatója. – Szellősen tudnak helyet foglalni vendégeink, ezt már tavaly nyár óta biztosítjuk számukra. Ez egyébként a Kultik Mozikban a szabad helyek függvényében bármikor lehetőség, tehát bárki másik helyet választhat, ha nem érzi komfortosnak a választottat.

A siófoki Sió Moziban már a pontos dátumot is kitűzték: május 6-tól újra forog a film. – Ekkor már lesznek új filmek – mondta a Sonline kérdésére Bujdosó Bálint, a Sió Mozi üzemeltetője. – A hónap közepétől érkeznek a nagyobb címek, mint a Tom és Jerry, a Godzilla vs. Kong, vagy a Mortal Kombat.

A nyitás napján pedig a Szörnyella, a Szuperagy és a Monster hunter lesz látható a balatoni város mozijában. – Nagyon sok film érkezik májusban, a dobozban álló alkotásokat, amelyek készen vannak és moziban bemutatásra vártak, behozzák és nálunk is látható lesz – tette hozzá a filmes szakember. Arra készülnek Siófokon is, hogy gördülékeny legyen a beléptetés a szombaton életbe lépett szabályok betartásával. – A rendelet szerint a kártya és a a személyi igazolvány bemutatása ellenőrzése előírás – mondta Bujdosó Bálint. – A beléptetésnél és jegyvásárlásnál is ellenőrizni fogjuk. Pár perccel érdemes lesz előbb érkezni és a két film közötti kezdést is szellősebben hagyjuk, hogy legyen idő a beengedésre.

A kaposvári Szivárvány Mozi május 10-től várja újra a filmrajongókat, a pénztár pedig már május 5-től, úgyhogy ekkortól már lehet kérni információt kérni. Ott is két igazolvány ellenőrzésére kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!