Minden napra Balaton

2020.07.08. 17:15

Üzemzavar okozta a szennyvízömlést

Megdöbbentő videó került fel a legnagyobb közösségi oldalra, amelyet egy olvasónk eljuttatott szerkesztőségünknek is.

Koszorus Rita

A képkockák tanúsága szerint Siófok lakóövezetében a csatornából feltörő szennyvíz elárasztott egy utcát és több ingatlanba is betört a bűzös víz.

Volt akinek kertjét tette tönkre a kiömlő lé, míg másnak garázsa ázott fel. A videót készítő olvasónk, aki a szennyvíztelep közelében él megkeresésünkre elmondta: nem volt egyedi az eset, hiszen már korábban is kiömlött a szennyvíz. Elmondása szerint: évente egyszer-kétszer előfordul, hogy kiömlik a bűzös víz.

[video width="200" height="400" mp4="https://www.sonline.hu/wp-content/uploads/2020/07/YourFacebookVideofbdownnet18.mp4"][/video]

Megkerestük a Dunántúli Vízmű Zrt.-t (DRV), hogy megtudjuk, mi okozta a szokatlan, utca hosszan hullámzó jelenséget. Kiderült, a Somogyi-Bacsó utcai szennyvízátemelő egyik biztosítéka és mágneskapcsolója mondta fel a szolgálatot ma hajnalban, ezért a szennyvízömlés. – A vezérlés megállt, a szivattyúk nem működtek, emiatt a szennyvíz kiöntött – közölte kérdésünkre Lakatos Edina, a DRV sajtószóvivője. – A szennyvíz befolyt az esőelvezető árkokba, majd ki az útburkolatra, és a felhasználók jelzése szerint két ingatlan udvarára.

Hozzátette: a lakossági bejelentést követően a társaság szakemberei kora reggel a helyszínre érkeztek és megkezdték a helyreállítást, valamint a terület fertőtlenítését. A DRV munkatársai – a tájékoztatás alapján – az érintett ingatlanok udvarának takarításában is segédkeztek. A munkálatok egészen délutánig eltartottak.

A hiba okát még vizsgálják.

A DRV arra kérte a károsultakat, hogy dokumentált kárigényeikkel a társaság ügyfélszolgálatán jelentkezzenek. Az igazoltan társaság által okozott kárt a felelősségbiztosítása terhére a DRV Zrt. megtéríti.

DRV Zrt. Ügyfélszolgálat

Cím: 8601 Siófok, Pf. 888;

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!