vadásznap

2019.06.01. 20:19

Minden a vadászatról szólt Kaszón

Együtt ünnepelt Somogy vadásztársadalma, a megye zöld szívében Kaszón. A megyei vadásznapon díjakat adtak át és kulturális, vadgasztronómiai eseményeket is rendeztek.

Koszorus Rita

A Somogy megyei vadásznapot Kovács Zoltán, államtitkár nyitotta meg. A 2021-es Vadászati Világkiállítás kormánybiztosa elmondta: Kaszó is helyszíne lesz a nagyszabású jubileumi rendezvénynek. Hozzátette: olyan programokat szeretnének szervezni Budapesten és a négy kiemelt vidéki helyszínen, amelyek nem csak tisztelegnek a hagyományok előtt, de megmutatják a vadászat helyét a huszonegyedik században.

 

A rendezvény egyik fővédnöke Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes írásban juttatta el köszöntő szavait., amelyben a somogyi vadászok segítségét kérte a jubileumi világkiállítás megszervezésében.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a vadásznap fővédnöke szintén levélben köszöntötte a résztvevőket, amelyből kiderült, hogy tavaly március és február között 4530 trófeát mutattak be a jogosultak bírálatra, amelyek közül 1019 kapott érmes minősítést.

Pongrácz István, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezete sportvadász osztályának alelnöke köszöntőjében arról beszélt, a somogyi vadászok már készülnek a világkiállításra. – A Somogy Megyei Múzeummal vagyunk tárgyalásban Somogy Megye Vadászati Kincsei című állandó vadászati kiállítás létrehozásával, amelyhez központi támogatást nyújt a világkiállítás projektirodája – mondta Pongrácz István.

A megyei vadásznapon gyönyörű trófeákat is megcsodálhattak az érdeklődők, a gyerekeket pedig bikarodeó, íjászat, és kézműves foglalkozások várták. A rendezvényen ezúttal is fogadalmat tettek az ifjú vadászok és átadták a kamara, valamint a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége díjait.

Vadászat a lencsén keresztül

A Sportcsarnokban a különböző művészeti ágak képviselői mutatták be milyennek látják a vadászat világát. Többek között a kaposvári Gschwindt Márk természetfotóit is megtekinthették az érdeklődők.

– A képeimmel azt próbálom visszaadni, hogy a természetben milyen értékek vannak, vagy milyen hangulatok vannak – mondta kérdésünkre az alkotó. – A vadászatra szükségük van az embereknek, a gazdaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!