Nemzetközi est

2019.12.03. 20:00

Az egyetem köti össze a különböző kultúrákat

Török kávékóstoló, afrikai táncok és kvízverseny mókás kérdésekkel. Harmadik alkalommal rendeztek nemzetközi estet a Kaposvári Egyetem, ahol a 26 nemzetiségű külföldi diák mutatkozott be, majd közösen mézeskalácsokat díszítettek és táncházban is mulattak egy nagyot a fiatalok.

Góz Lilla

Szemba elnevezésű afrikai tánccal nyitotta meg a nemzetközi estet a Kaposvári Egyetem ebédlőjében két külföldi hallgató. Varua Va-Dúnem autentikus turbánban táncolt. Elmondta, hogy hazájában, ahogy idősödnek a nők, egyre nagyobb méretű színes csavart fejkendőt viselnek. Két éve tanul Kaposváron pénzügy mesterképzésen.

– Az anyanyelvem portugál, a nyelv eleinte komoly nehézséget okozott, de belerázódtam és magyarul is tanulok az egyetemen – mondta el az angolai hallgató. Megjegyezte: először Magyarországon találkozott hóval, ami nagyon tetszett neki.

Fotó: Lang Róbert

Chanthaphim Kindavong pedig tradicionális laoszi ruhában jelent meg a találkozón. Három éve tanul Kaposváron nemzetközi tanulmányok szakon.

– Nagyon jól érzem itt magam, elvarázsol a csodálatos táj, nagyon szeretem a Desedát, az oktatóim is segítőkészek és kedvesek – mondta el a laoszi fiatal.

– Idén 55 külföldi hallgatót tudunk köszönteni, akik 26 országból érkeztek – mondta el Szigeti Orsolya. A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja hozzátette: hat angol nyelvű képzést hirdettek meg a 2019/2020-as tanévben. Az utóbbi öt év alatt megháromszorozódott a külföldi hallgatók száma a somogyi campuson.

– A nemzetközi délutánon egymás kultúráját, különleges ételeit, népi viseletüket ismerhették meg a hallgatók – mondta el Kocsis-Simon Ágnes, a Kaposvári Egyetem nemzetközi igazgatója. Hozzátette: a nemzetközi est folyamán a bemutatkozásokat követően a mézeskalács díszítés következett, majd táncházban rophatták a fiatalok.

Forró italokkal, szaloncukorral is kedveskedtek a résztvevőknek. Kocsis-Simon Ágnes kiemelte: szeretnék a fiatalok itt tartózkodását komfortosabbá tenni, dolgoznak egy mentorprogram kidolgozásán is, amely révén a magyar diákok egy-egy külföldi hallgató mindennapjait segítenék akár egy téli csizma vásárlásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!