Segítő szándék

2021.12.11. 14:00

Húszmilliós adomány gyűlt össze Somogyban az árváknak

Paralimpiai úszómez, kézműves alkotások és póló is kalapács alá került a Szivárvány Kultúrpalotában a Regőczi Alapítvány javára szerdán este megrendezett jótékonysági esten. Az eseményen mintegy másfél millió forintot fizettek be.

Lőrincz S.

Az ÉrMe Hálózat helyi klubja rendezte a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában a vacsorával egybekötött jótékonysági estet, ahol két részletben árverezték el a felajánlott tárgyakat.

A csaknem ezer szülő nélkül maradt gyermek felkarolására, folyamatos segítésére létrehozott, egyébként Kaposváron bejegyzett, s Herczeg Anita asszony elnökletével működő alapítvány azonban ennél jóval több felajánlást kap, hiszen a kaposvári ÉrMe-csoport tagjai már a rendezvény előtti hetekben elkezdték szervezni az adománygyűjtést, és jegyvásárlással is sokan támogatták a nemes célt, s a vacsorát önköltségi áron biztosította a La Pergola Étterem.

Az árverésen befolyt összeggel együtt közel húszmillió forint gyűlt össze. Ez várakozáson felüli eredmény – jelentette be késő este Molnár Attila, a kaposvári ÉrMe Klub vezetője, aki lelkes csapatával érzelmeket megindító, pénztárcanyitogató eseményt hívott életre a testvérmúzsák felvonultatásával, hiszen a tiszteletdíj nélkül fellépőknek köszönhetően líra és próza, tánc és muzsika is randevúzott a jótékonysági esten.

Az Alapítványt egy somogyi molnárcsalád legkisebb gyermekéről, Regőczi Istvánról nevezték el. Regőczi István 1915-ben Látrányban született, római katolikus pap, címzetes prépost volt, „az Isten Vándora” – ahogyan egy paptársa nevezte. Regőczi István hadiárváknak adott menedéket, de alapított gyermekotthont és bujtatott zsidókat, valamint mentett meg amerikai katonákat is. Nevéhez fűződik templompok, kápolnák építése és egyházközség alapítása is. 

Fotó: M. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!