Minden napra Balaton

2020.08.24. 13:03

A kagylók okozták a legtöbb sérülést a balatoni strandszezonban

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés – ez a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) idei mérlege.

Koszorus R.

A strandolók biztonságát és gondtalan pihenését a Magyar Vöröskereszt tizennegyedik alkalommal segítette a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatával. A nyári hónapokban 246 fiatal önkéntes szolgált, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látták el tizenkét Balaton-parti település tizenkilenc strandján július 01. és augusztus 23. között.

Az önkéntesek 2965 esetben segítettek, s a leggyakrabban kagyló okozta vágásokhoz, mérges rovarcsípésekhez, különböző sportsérülésekhez és rosszullétekhez hívták őket a turisták. Egy alkalommal pedig egy sikeres újraélesztésben is részt vettek Balatonakaliban, ahol vélhetően egy úszás közben rosszul lett idős embert életét mentették meg.

A vöröskereszt önkénteseinek legtöbb dolguk július 10-én és augusztus 02-án volt: a két szolgálati napon 134 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz.

Strandi sérüléseknél segítettek a legtöbbször az önkéntesek

A legnagyobb „forgalmat” a balatonboglári Platán strandon lévő elsősegélypont bonyolította, ahol 357-szer volt szükség az önkéntesek munkájára.

A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 45 187 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, ebből nyolcszor mentettek életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!