Sminktanácsok

2019.09.04. 11:30

Jól jönnek most a sminktanácsok a Tündérszépeknek

Folyamatosan érkeznek a jelentkezések az idei Tündérszépek versenyünkre, hamarosan megkezdődnek a fotózások is, de addig még van idejük a lányoknak is felkészülni az előttük álló kihívásokra, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen arcukat mutatják a hölgyek a kamerának.

Koszorus R.

– Azt hiszem, a legfontosabb, hogy természetesnek kell maradni, és nem szabad egy maszkot felvenni – mondta Panics Andrea, kaposvári kozmetikus, szépségszalon-tulajdonos. – A sminkkel a természetes szépséget kell hangsúlyozni, persze arra vigyázni kell, hogy ne mindenre egyszerre helyezzük a fókuszt a használt színekkel.

Tehát, ha a szemet hangsúlyozzuk, akkor már nem kell vérvöröst rúzst használni – magyarázta a kozmetikus. A vörös rúzs egyébként sem divat manapság, sokkal inkább a természetes, visszafogott színek és szájfények használatosak.

– Nagy divat most a festett barna és fekete szemöldök – hívta fel a figyelmet Panics Andrea. – Meg kell jegyeznem, hogy ez nem mindenkinek áll jól. Attól függ, hogy milyen a szemöldök íve, milyen színű a hölgy haja, a bőre. Adott esetben, egy eltúlzott szemöldökfestéstől a tündérből boszorkány is lehet.

A szép szemöldök keretet ad az arcnak, az igazán jó smink alapja pedig az alapozás. Ehhez az kell, hogy jól eldolgozzuk az alapozót, korrektort, púdert, és ne egy vastag rétegben vigyük fel. Az ugyanis élettelenné teszi az arcot. A szín kiválasztása is döntő lehet, hiszen a bőrrel megegyező árnyalatú alapozót érdemes használni, a sokkal sötétebb már nem szép. Ráadásul a barnaságról talán az idei nyár napsugarai gondoskodtak.

– Ha valaki komolyan veszi ezt a szépségversenyt, és megengedheti magának, a fotózás előtt mindenképpen menjen el kozmetikushoz – mondta Panics Andrea. – Ő megmutatja, hogyan sminkeljen, mit emeljen ki. Vagy adott esetben el is készíti a sminket, azzal biztosan nem lehet mellélőni. A többi pedig már a jelentkezőkön múlik, hogy mennyire kápráztatják el a szavazókat és a zsűrit.

Természetesen még van lehetőség és idő is regisztrálni a Tündérszépek szépségversenyünkre, amit a www.tunderszepek.hu weboldalunkon tehetnek meg. A megmérettetésre 16 és 29 év közötti somogyi hölgyek jelentkezését várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!