labdarúgás

2019.05.19. 18:14

Magabiztos győzelem után kezdődhetett az örömünnep

A Soroksár SC ellen zárta a Merkantil Bank Liga NB II. 2018-2019-es bajnoki szezonját a Kaposvári Rákóczi FC. Az ezüstérmet szerző, s NB I.-be jutó somogyiak magabiztos sikert arattak, melyet követően a szurkolókkal együtt ünnepelték a feljutást.

Klein Péter

Waltner Róbert tanítványai már az előző játéknapon bebetonozták magukat a tabella második helyére, aminek köszönhetően kivívták az NB I.-be jutást. Így egy tétnélküli mérkőzésen fogadhatták a Soroksár együttesét. Már a mérkőzést megelőzően is remek hangulat uralkodott a Rákóczi-stadionban, köszönhetően a kaposvári ultráknak, akik kórusban zúgták, hogy újra NB I.-es kedvenc csapatuk. A hazai szurkolók öröme az első negyed órát követően fokozódott, amikor is Nagy János szabadrúgása talált utat a bal alsó sarokba. A vendégeket felpörgette a hátrány, s előbb Orosz Márk bal alsóba, majd Derekas Zoltán bal felsőbe tartó lövését tornászta ki Bonnyai Márk.

 

A második félidő elején egy minden értelemben Nagy összjátékot követően megduplázta előnyét a hazai csapat: az ügyeletes pontrúgó Nagy Richárd vette észre egy az üresen álló

Nagy Jánost, akinek átlövése utat talált a jobb alsóba. Pár perc múlva Erdélyi László révén ugyan szépítettek a fővárosiak, de a meccsbe ez sem hozta vissza őket. A kaposváriak továbbra is nyomtak, Nagy János közel állt a triplához és Tömösvári Bálint is ahhoz, hogy növelje szezonbéli góljai számát, de Kovács kapus mindkét esetben résen volt. Az utolsó percben azonban már a hálóőr is kevés volt, hiszen Ádám Martin fejes utat talált a kapuba, így a kaposváriak magabiztos sikert arattak. A lefújást követően a somogyi zöld-fehérek nyakába kerültek a megérdemelt ezüstérmek, majd kezdetét vette a szurkolókkal közös örömünnep.

– Eddigi felnőtt pályafutásom során még nem tudtam két gólt szerezni, de ennél szebben nem sikerülhetett volna – mondta az ünneplés pillanataiban Nagy János. – Nem volt megbeszélve, hogy Nagy Richárd nekem passzol a szögleténél, ez eddig csak edzésen sikerült, s most a legjobb pillanatban. A bajnokság előtt még nem gondoltunk a feljutásra, de a tavaszi szezon elején már sokunk fejében megfordult.

Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár SC 3–1 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2300 néző. V.: Oláh G. (Farkas B., Legeza).

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur (Tratnyek, 81. p.), Szabó A., Fodor M. – Nagy J. (Zsiga, 72. p.), Szakály A. (Nagy T., a szünetben) – Tömösvári, Nagy R., Bíró D. – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Soroksár SC: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Gyömbér, Molnár R. – Huszák, Derekas (Csernik, 62. p.) – Orosz M. (Pál A., 83. p.), Lőrinczy, Kundrák – Erdélyi (Korozmán, 73. p.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Nagy J. (17. és az 53. p.), Ádám M. (90. p.), illetve Erdélyi (58. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!