határ

2020.07.19. 11:16

Nyolc migráns jutott be Somogyba

Bevándorlókat tartóztattak fel a határrendészek Berzencénél.

K.G.

Migránsok próbálják átvágni a határkerítést a pazarkulei szárazföldi határátkelőnél a törökországi Eridne közelében 2020. március 2-án. A török kormány február 28-án bejelentette, hogy megnyitja a határokat az Európai Unióba igyekvő migránsok előtt. Görögország egy hónapra felfüggesztette a menedékkérelmek elfogadását, és katonai erőkkel erősítette meg a határait, hogy visszaszorítsák az erőszakosan belépni próbáló tömegeket.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jánisz Papanikosz

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy nagyobb csapat bevándorló, de a határrendészek az útjukat állták. A Somogy megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnapra virradóra kettő, majd a reggeli órákban további hat illegális migránst tartóztattak fel Berzence térségében. A határsértők magukat iráni, szír és egyiptomi állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket a nagyatádi kapitányságra.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!