megyei időjárás

2017.11.14. 06:50

Az eső elállhat, de a borongós hideg biztos marad

A megyében a déli területek kivételével elállhat az eső, de itt marad nekünk a hideg szél és a borongós szomorú idő.

Sonline

Somogy megyében kedden erős északi szél fúj. Délelőtt még nagyrészt borult lesz az ég, a megye déli területein eső is eshet. Napközben, észak felől vékonyodni kezd a felhőzet, megszűnnek az esők, de számottevő napsütés itt nem valószínű. A megye északi területein esetleg ki-kisüt a nap. Éjjel legyengül a légmozgás. Csillagfényes, de párásodó idő várható, hajnalban faggyal és ködfoltokkal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel +4,

kedd délután 7,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

Megszűnő hidegfronti hatás alakítja hazánk időjárását, így a hidegfrontra érzékenyeknél panaszok jelentkezhetnek: pl. fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Görcsök fájdalmak is előfordulhatnak. Hosszabbá válhat a reakcióidő, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán még nagyobb valószínűséggel eloszlik a köd és ködfelhőzet, majd változóan felhős-napos, hideg idő alakul ki. Csapadék nem hullik. A szél is gyenge vagy mérsékelt marad.

- Csütörtökön, pénteken gyenge légmozgás mellett, várható ugyan napsütés, de napról-napra egyre növekszik az esélye a tartósan megmaradó ködnek, szürke ködfelhőnek. Jelentős csapadék nem valószínű, de sűrűbb köd esetén szitálás előfordulhat. Reggelenként fagyközeli hőmérsékletek ígérkeznek.

- A hétvégén előreláthatólag egy mérsékelt hidegfront érinti hazánkat. Az élénkebb légmozgásnak köszönhetően kissé felszakadozik, lazul a ködfelhőzet, de tartós napsütés nem valószínű. A fronttal érkező magas szintű felhőzetből kisebb zápor, eső is eshet. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában