Fonyódliget

2017.08.23. 18:49

Csaknem 100 ezer gyerek nyaralhatott az Erzsébet-táborokban

Minden eddiginél több, csaknem százezer gyermek vehet részt az idén az Erzsébet-táborok programjain, hangzott el szerdán Fonyódligeten, ahol a balatoni táborok bezárása alkalmából tartottak sajtótájékoztatót.

Góz Lilla

Május végén érkezett az első csoport a fonyódligeti Erzsébet-táborba, a héten pedig az utolsó táborozók pihenhetnek itt. Szerdán, a Hősök napján azt is kipróbálhatták, hogyan kell tüzet oltani, vagy ellátni egy sérültet. A tűzoltók, mentők mellett a rendőrök munkájába is bepillanthattak. Természetesen játékra is bőven jutott idő. A fürdésen kívül nem maradhatott el a focibajnokság és a balatoni sárkányhajózás sem. Az ország minden pontjáról érkeztek táborozók Fonyódligetre. Perczel Tímea kilenc gyermekkel érkezett Budapestről az az Egyedülálló Szülők Alapítvány révén. Azt mondta: a gyerekeknek nagy élmény az itteni nyaralás.

Az Erzsébet-táborok ezen a héten érnek véget – emelte ki sajtótájékoztatóját Novák Katalin. A család- ifjúság-és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár látogatásán elmondta: minden eddiginél több gyerek nyaralhatott jelképes összegért az Erzsébet-program keretében. Hozzátette: Fonyódligeten és Zánkán ezen a nyáron mintegy huszonhatezer gyermek üdülhetett hatnapos, ötéjszakás táborokban napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal. Elmondta azt is: a balatoni és a napközis táborok mellett az Erzsébet-táborok év közbeni rendezvényeivel együtt – köztük például tavaszi és őszi osztálykirándulásokon, gyógyuló táborokban, karácsonyi eseményeken – összesen mintegy százezer gyermek számára szervez programokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy jövőre már megújult környezetben fogadják a táborozókat. Huszonhatmilliárd forint központi költségvetési forrásból Fonyódligeten új épületeket húznak fel, Zánkán pedig jelentős felújításon esnek át az épületek. Emellett mindkét helyszínen a környezet, a vízpart és a játszóterek is megújulnak. Céljuk, hogy az új kiszolgáló épületek és létesítmények még jobban szolgálják a gyerekek pihenését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában