városi legenda

2017.11.19. 20:00

Elhitték az álhírt – Molotov-koktélt akartak dobni a kínai boltra

A fiatalok feldúlták a kaposvári zsidó temetőt, majd Molotov-koktél akartak dobni két kínai üzletre.

Molnár Gábor

Beszámoltunk már számos kaposvári városi legendáról, szó esett a desedai krokodilról, embercsempészekről és lépcsőházban síelő egyetemistákról is. A következő gyöngyszemre az urbanlegends.hu-n bukkantunk. Ebben az esetben, mely még 2008 elején történt, kis híján tragédiához vezetett egy a világhálón felröppent (ál)hír.

Egy 15 és egy 16 éves fiú az internetről értesült arról, hogy egymillió kínait telepítenek Magyarországra. Természetesen nem néztek utána, van-e valóságtartalma a hírnek. Mindenesetre annyira feldühödtek, hogy elhatározták, Molotov-koktélt dobnak egy kaposvári kínai üzletre. Az alapanyagokat be is szerezték, ám lebuktak, s itt jön a csavar a történetbe.

Ugyanis nem azért kapták el őket, mert a rendőrök kiderítették, mire készülnek, hanem mert nem sokkal előtte feldúlták a kaposvári zsidó temetőt. S természetesen ennek is találtak apropót. Hallották ugyanis Simon Peresz kijelentését, miszerint Izrael felvásárolhatja Magyarországot.

A két fiút, akik megbánták tettüket, felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában