időjárás

2017.11.21. 07:00

Felhők takarják el a Napot – ma is marad a borús idő

Valószínűleg kedden sem láthatjuk a Napot, sőt a szél is felerősödik, de legalább esőre csekély az esély.

Sonline

– Kedden túlnyomórészt erősen felhős idő lesz, bár Somogyban időnként elvékonyodhat a felhőzet – írta előrejelzésében az eumet.hu. – Elszórtan, időszakosan eleredhet az eső is, s élénk nyugatias szél fúj majd. Kismértékű melegedés kezdődik a térségben, s az éjszaka második felétől kezd vékonyodni, csökkenni a felhőzet és délnyugatira fordul a légmozgás

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • kedd reggel +3 fok
  • kedd délután +9 fok
  • szerda reggel +4 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

  • Szerdán tovább emelkedik a hőmérséklet. Változó napsütésre számíthatunk. Mérsékelt délnyugati szél fúj.
  • Csütörtöktől szombatig változóan felhős-napos, számottevő csapadéktól mentes, hajnalonként párás, ködfoltos és az évszakos átlagnál több fokkal magasabb hőmérsékletű időjárás a legvalószínűbb.
  • Vasárnap napközben, délután valószínűsíthető egy hidegfront érkezése. Nagyrészt már erősen felhős idő ígérkezik, majd este felerősödik az északi szél, és kiadós esőkkel érkezik a lehűlés.
  • Orvosmeteorológia

    Kedden kettősfronti hatásra számíthatunk. Fejfájás, rossz komfortérzet jelentkezhet, a szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknél rosszullét, vérnyomás-panaszok is előfordulhatnak. A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Kedden többfelé nehezíthetik esőtől, záporoktól, néhol hótól nedvessé váló útszakaszok a közlekedést. Ezeken a területeken jelentősen megnövekszik a féktáv, csapadék idején romlik a látástávolság. A reggeli, délelőtti valamint esti órákban északon, északkeleten és keleten a ködös tájakon szintén érdemes lesz nagyobb követési távolságot tartani. Balesetmentes közlekedést kívánunk! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában