Ép test ép lélek

2017.11.14. 17:30

Egészséges ételekkel védik ki a cukorbajt

Vércukorszint méréssel és táplálkozási tanácsokkal várták a szakemberek a vásárlókat a Kaposvári Nagypiacon.

Koszorus R.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodájával közösen életre hívott diabétesz napon a cukorbetegség kockázataira hívták fel a figyelmet. A helyszínen egészségtotót tölthettek ki az érdeklődök, a szelvényt leadók között természetesen egészséges nyereményeket sorsoltak: paleo süteményt, vagy friss zöldségekből összeállított csomagot.

A piacon egy dietetikus tanácsokat adott az érdeklődőknek. Sőt kérésre vásárlókörútra ment az érdeklődőkkel, hogy útmutatásai alapján kerüljenek egészséges termékek a bevásárló kosárba.

A piacon egyébként jelentkezni lehetett a Képes vagy rá nevű életmódváltó programra is. Ennek célja, hogy komplex egészségmegőrző módszerekkel támogatják a résztvevőket, megismertetik velük az egészséges életmódot. No, és persze abban is segítsenek, hogy az életmódváltást fenn tudják tartani, így megelőzve számos krónikus betegséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában