szereti a változást

2017.12.27. 21:41

Világcsúcsot döntött az uruguayi csatár

Az uruguayi Sebastian Abreu szerződést kötött a chilei Audax Italiano labdarúgócsapatával, ezzel a Guinness által is elismert világcsúcsot döntött, mivel ez a 26. klubja profi pályafutása során.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Pablo Porciuncula

A 41 éves csatár eddig holtversenyben volt rekorder Lutz Pfannenstiellel, de a 44 esztendős német kapus már visszavonult. Az Újpest egykori légiósa, a brazil Túlio Maravilha közel harminc különböző csapatban futballozott, de nem mindegyik volt profi klub.

Abreu pályafutása 1994-ben az uruguayi Defensor Sporting színeiben kezdődött, azóta több mint négyszáz gólt szerzett. Hazáján kívül szerepelt Argentínában, Spanyolországban, Görögországban, Izraelben, Brazíliában, Mexikóban, Paraguayban, Ecuadorban és Salvadorban is.

Az uruguayi válogatottban hetven alkalommal lépett pályára. Részt vett a 2002-es és a 2010-es világbajnokságon, valamint három Copa Américán. A 2010-es dél-afrikai vb-n, a Ghána elleni negyeddöntő tizenegyes-párbajában – a csehszlovák Antonin Panenkát idéző mozdulattal – ő szerezte az utolsó gólt, amivel csapata továbbjutott.

Legújabb szerződése egy szezonra szól. Abreu a közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy életkora, illetve eddigi klubjai száma ellenére a lelkesedése változatlan, ezért a chilei bajnokságot, a kupát, valamint a Copa Sudamericanát is szeretné megnyerni.

Borítókép: AFP PHOTO / Pablo Porciuncula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!