Világnap

2024.05.05. 07:00

Barcsi táncosok emlékeztek meg a világnapról

Április 29. a tánc világnapja. Barcs élen jár a tánc­oktatásban, ezért erre a napra tánctalálkozót szerveztek a Testvérvárosok terén.

Györke József

 Három blokkban mutatkoztak be a táncosok. Az elsőben a Kapronczai Alapfokú Művészeti iskola tánccsoportjai adták elő versenytáncprogramjaikat Berkes Sándor művészeti vezető koreográfiájára. Másodikként a 2002-ben főleg a Széchenyi Ferenc Gimnázium tanulóiból alakult Vénusz Mazsorett Csoport táncosai hagyományos „mazsorett” táncokat és könnyűzenei koreográfiákat mutattak be Pávics Judit művészeti vezető betanításában. Harmadikként az 1976-ban alakult Boróka Táncegyüttes fiataljai mutatták meg tánctudásukat Vránics Eszter és Orsós Péter betanításában. A „nagyok” előadásában kalotaszegi, nagyecsedi és felcsíki koreográfiákat mutattak be, a Kis-Borókától tardoskeddi táncokat, a Boróka-Bogyóktól pedig moldvai táncokat tekinthettünk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában