Fotókkal

2024.05.05. 17:58

Virágültetéssel köszöntötték az édesanyákat

Virágok az édesanyákért – ezzel a felhívással várták a családokat anyák napi virágültetésre vasárnap délután a Vaszary okosparkba. Hagyománnyá vált, hogy Kaposváron ezen a napon közösen ültetnek virágot a résztvevők.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Már a meghirdetett időpont előtt jóval korábban hosszú sor verődött össze, mert a rendezvényre összesen 270-en regisztráltak, de végül 320-an vették fel a három színű bársonyvirág palántákat. Egy kis területet nyitottak az ültetőknek, amely ezentúl táblával ellátottan a kaposvári édesanyák virágágyása nevet viseli. Nem volt ritka, hogy egy családból három női generáció volt jelen.  

Fotó: Muzslay Péter

– Az ember életében a család a legfontosabb, és a családot nyilvánvalóan az édesanya tartja össze

 – mondta Balogh Orsolya. – Nekünk szerencsénk van, mert egy városban élünk a nagyszülőkkel, köztünk van édesanyám és anyósom is. Az anyák napja az egyik legszebb ünnep, megemlékezünk róla, virággal, bonbonnal kedveskedünk, és az a legjobb, hogy ilyenkor együtt töltjük az időt.
– Anyának lenni a legcsodálatosabb, a legjobb érzés – mondta Ácsné Papp Anita. – Nekünk sokat kellett várnunk a gyermekvállalásra, ezért nálunk talán még felemelőbb az anyák napja. A nyolc éves kislányom, Adrienn Léna már korán reggel jött és köszöntött, ehhez készített ajándékot az iskolában a tanár néni segítségével, és az édesapjával elmentek vásárolni.   

Fotó: Muzslay Péter

 – Jöttek az unokák, és gyönyörű verseket szavaltak – mondta Torma Ágnes, akinek két gyermeke és három unokája van – Megünnepeljük az anyák napját, és akik nincsenek közöttünk, azokhoz kimegyünk a temetőbe...
– Fontos, hogy az édesanyák megkapják az őket megillető tiszteletet – mondta Nagy Tamás, egy hét hónapos kislány édesapja, a babakocsit tolva. 
Az édesanyák és gyermekeik névre szóló, szívecskés táblákat tűzhettek az elültetett virágokhoz, így a későbbi sétákon több száz gyermek nevét, üzeneteit lehet majd olvasni. Közösségi programot adtak több generációnak, mondta Gutheil Gabriella szervező. Harmadik alkalommal rendezték meg az anyák napi virágültetést a kaposvárimami weboldal és az önkormányzat összefogásával. Isten éltesse a kaposvári édesanyákat, mondta köszöntőjében Szita Károly polgármester, aki hozzátette: legyen minden nap anyák napja, a gyermekek öleljék át az anyákat a bánatukban, és osztozzanak az örömükben.  

 

Megkezdődött a gyermekszínházi biennálé 

A Vaszary parkban másik részén is nagy volt a nyüzsgés, mert a Bábszíntér előtt egész délután gyermekeknek szóló előadások követték egymást kísérőprogramokkal, árnyjátékkal és ügyességi feladatokkal. A Tintaló cirkusz produkciójára is betértek a nézők. Ezzel megkezdődött a XI. Kaposvári Assitej Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, melynek keretében öt nap alatt 25 előadást lehet megtekinteni a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ színpadain. A versenyprogramon kívül a fesztivál vendége lesz egy ciprusi és egy szlovén gyermek-és ifjúsági színház is. A Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses darabot a díjkiosztó gálán adják elő.    

 

 

  

     

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában