A magyar hip-hop veteránjai forgattak a Balaton partján

2024.05.05. 09:00

Boomer Bomaye – Így rappeltek a hip-hop nagyágyúi Siófokon

Egy nap, ami minden bizonnyal beírja magát a magyar hip-hop történelembe. Siófokon, a Balaton Hotel festői környezetében zajlott a „Boomer Bomaye” klipjének forgatása, ahol a műfaj veteránjai mutatták meg, hogy a kor csak egy szám.

Hajdú Marianna

A Hip-Hop nagyágyúi forgatták közös nótájuk a Boomer Bomaye klipjét szerdán Siófokon, a Balaton partján

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A Boomer Bomaye klipjének forgatása kora reggeltől késő délutánig tartott, és a helyszín Stephane Mounier, azaz Stephco és barátai lelkesedésétől volt hangos. A dal, amely egyben szójátékot rejt magában, a hip-hop nagy öregeinek üzenete a fiatalabb generációk felé. 

Stephane Mounier, a projekt atyjának elmondása szerint a dal címe, a Boomer Bomaye egy kettős utalás: egyrészt a hazai rappergeneráció erejére és kitartására, másrészt Mohamed Ali legendás kongói meccsére. 

A klipben a hip-hop régi nagyjai úgy rappelnek, mint a legfrissebb sztárok, megmutatva, hogy koruktól függetlenül még mindig a csúcson vannak.

A projektbe bekapcsolódott 26 különböző előadó, akik mind saját személyiségüket és zenei stílusukat hozták a dalba. A projektben résztvevő előadók között szerepel Fura Csé (Follow The Flow), Bigmek, Mentha (Hősök), Gerysson (Majka dj-je), Dipa (Dsp), Gőz, Artos, Tirpa, Diaz (Wellhello), TM (Györemix!), Bahrx, Nickname, Fakapoe, Day, Fluor (Wellhello), Bom (Dsp), Ryzo (Zefil, posztumusz), Tibbah, Deniz, Roley, KillT (ő énekli a refrént), Eckü (Hősök), Dj B.A.S.S., Hibrid, Antal,  Dub és Quest és Busa, akik mindegyike egy-egy strófát írt és adott elő a dalban. Az összefogás eredménye egy modern hangzású, mégis a régi hip-hop elemeit megidéző nóta lett, amely újraértelmezi a műfaj határait.

A Boomer Bomaye klipjének vizuális elemei kiemelten fontosak, hiszen a hip-hop utcai stílusát elegáns hotelkörnyezetbe helyezve a Balaton háttérrel, egy izgalmas kontraszt jött létre. 

A kamera mögött álló szakemberek gondoskodtak arról, hogy a különböző generációk közötti párbeszéd vizuálisan is megjelenjen. Az elegancia és a nyers utcai stílus ötvözete remekül tükrözi a dal üzenetét.

A Boomer Bomaye nem csak egy dal, hanem egy mozgalom, amely áthidalja a generációs szakadékot a műfaj nagy öregjei és a fiatal nemzedék között és újraértelmezi a magyar hip-hop jövőjét. Siófok ezen a napon nemcsak egy klipforgatásnak, hanem a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseményének is otthont adott.

A posse track nóta születésének részleteiről az ötletgazdával, Stephcoval beszélgettünk a forgatás helyszínén, amelyet a hamarosan megjelenő podcast adásunkban hallgathatnak meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában