Labdarúgó NB III.

2024.05.05. 20:00

Nehezen törte fel a dunaújvárosi acélt a Rákóczi FC

A hajrában biztosította be a győzelmet a sereghajtó Dunaújváros ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A szezon hajrájában már csak olyan csapatok várnak a Rákóczira, melyek a kiesés ellen küzdenek, így foggal-körömmel harcolnak minden egyes pontért. Emiatt a sereghajtó Dunaújváros ellen sem várt könnyű mérkőzés a kaposváriakra, akik ráadásul nem számíthattak egyik védekező középpályásukra sem, hiszen Alessio Mazzonetto sérült, míg Pintér Máté eltiltását töltötte. Emiatt Székely Tibor változtatott az eddig bevált taktikán és a szűkös lehetőségeihez mérten szinte teljesen felforgatta a csapatát. Erre az ellenfél trénere, az eltiltott Dobos Barnát helyettesítő Borsányi István öt perc elteltével kényszerült erre, ugyanis Babinszky Bencét gólhelyzetben lerántotta Eperjesi Gábor, így gyorsan tíz emberre fogyatkozott a sereghajtó. Ez könnyedén gólhátránnyal is társulhatott volna, azonban Mayer Milán szabadrúgását követően kipiszkálta a léc alá tartó labdát Molnár László kapus. A Dunaújváros a folytatásban kifejezetten zártan, mélyen védekezett, amit a Rákóczi a jobb szélen és középen is próbált feltörni, azonban csak kisebb helyzeteket tudtak kidolgozni a zöld-fehérek, akik végig nyomás alatt tartották az ellenfelüket. 

Fotó: Lang Róbert

A szünet után sem változott a helyzet, csupán annyit, hogy a hazaiak tovább fokozták a nyomást, de továbbra sem találták a rést a masszív újvárosi pajzson. A szerencse azonban a kaposváriak mellé állt, hiszen ha már egyetlen egy szépen felépített akció végén sem tudtak gólt szerezni, Ekker Milán megpattanó lövése végre utat talált a kapuba (1–0). A góltól megnyugodtak a somogyiak, akik továbbra is támadásban maradtak, birtokolták a labdát és próbálták tovább növelni előnyüket. A gólszerzéssel azonban a hátralévő időben is hadilábon álltak, s ettől vérszemet kapott a Dunaújváros, amely az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadt az egyenlítésért. A 90. percben azonban Bíró Dominik indult meg a jobb szélen, több csellel beverekedte magát a tizenhatoson belülre, majd Babinszky Bence elé tálalt, aki tizennégy méterről a bal alsóba gurított (2–0), s ezzel, ha kicsit későn, de lezárta a meccset a Rákóczi, amely újoncot is avatott, hiszen a mérkőzés végén pályára lépett a 2007-es születésű Szabó Milán.

Kaposvári Rákóczi FC–Dunaújváros 2–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző. V.: Szommer A. (Kondákor T., Vargha T.). 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (Gál M., a szünetben), Harsányi D. Kis-Fónai – Ekker, Horváth B., Mayer M. (N. Mazzonetto, az 51. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky (Szabó M., a 91. percben), Hampuk (Bíró D., a 69. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Dunaújváros: Molnár L. – Puskás, Szepessy, Eperjesi, Ferenczy – Tapiska – Gál B. (Péter N., az 51. percben), Molnár M., Jakab B., Hegedűs K. (Stampfel, az 54. percben) – Bata. Edző: Borsányi István. 
Gólszerzők: Ekker (az 56. percben), Babinszky (a 90. percben). 
Kiállítva: Eperjesi (az 5. percben). 
Sárga lap: N. Mazzonetto (a 87. percben). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában